Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

50 dni bez miesiączki

Polecane posty

Gość gość

Hej. Cykle mam różne, zdarzają się nawet takie po 40dni, jednak teraz jest już prawie 50, a @ jak nie było, tak nie ma i się na nią nie zanosi. Robiłam dwa testy, jeden 3 dni temu - negatywny. Mam wrażliwe piersi, podwyższoną temperaturę, mdłości. Zastanawiam się czy po takim czasie test wyszedłby już pozytywny? Nie chciałbym panikować, ale nie wiem czy powtórzyć, iść do ginekologa czy poczekać..

Gość gość
jeśli masz cykle nieregularne to nic pewnego. idź w poniedziałek na betę. A co zrobiłaś w kwestii uregulowania cyklu?

Gość gość
A czy test nie powinien wyjść już pozytywny? To już ponad 2tyg od dnia spodziewanej miesiączki.. Brałam tabletki antykoncepcyjne, niestety z powodu problemów zdrowotnych musiałam przerwać na jakiś czas, właśnie miałam do nich wrócić..

Gość gość
jeśli masz nieregularne cykle to nie można przewidzieć kiedy była owulacja.

Gość gość
ja też odstawiłam tabletki i mam przez to nieregularne cykle, to na pewno przez to.. na innych forach czytałam że czasami dziewczynom wgl zanikł okres i lekarz przepisywał im cos na jego wywołanie

Gość gość
do gina na wywołanie ale na wszelki wypadek zrób jeszcze raz test, też szłam na wywołanie tu dzień przed wizytą okazało się że ciąża

Gość gość
Moze torbiela masz? Mialam te same objawy

Gość gość
też już się zastanawiam czy to nie torbiel. jutro kupię test i we wtorek zrobię. jeśli nie wykaże ciąży (a wydaje mi się, że już po takim czasie na pewno powinien wskazać.. od ostatniego przytulania już prawie 20dni), to wybiorę się do gina. Dzięki dziewczyny :)

Gość gość
No jeżeli nie uprawiałaś seksu 20 dni to każdy sikaniec by ciążę wykazał. Nie ma sensu bety robić. Tabletki na wywołanie okresu i tak ewentualnej ciąży by nie zaszkodziły, bo to progesteron, który ciąży generalnie sprzyja i bierze się o na podtrzymanie. Także do ginekologa. Jak mi okres zanikł to bety nie badałam tylko od razu do gina. Raz mi się zdarzyło w życiu, ale to był niezwykle stresujący czas dla mnie.

Gość gość
Ja mam nieregularne ale tak maksymalnie. Nie mam okresu po kilka miesięcy. Nagle zaczęły mi rosnąć piersi i bolały jak ch... zrobiłam test i był negatywny a byłam już miesiąc w ciąży. Po jakimś czasie zrobiłam kolejny i miałam blada kreskę, bardzo blada. Poszłam do lekarza i okazało się ze to juz 3 miesiac

Gość gość
Tak jak pisałam, zrobiłam test i wyszedł negatywnie. Od dwóch dni boli mnie brzuch i nogi (jak na okres) tyle tylko, że zawsze jak bóle się zaczynały, to zaraz pojawiała się @. Temperatura w pochwie też spadła (z 37,2 do 36,5 z rana, w ciągu dnia dalej jest wysoka, ale sugeruje się rannymi pomiarami), więc mam nadzieję, że lada dzień się pojawi.. Poczekam jeszcze i jeśli w ciągu kilku dni sprawa się nie rozwiąże, wizyta mnie nie ominie. Oby tylko wszystko było dobrze :)

Gość gość
@ przyszła, wracam do tabletek, ufff! :)

Gość gość
u mnie wyglada to tak : mam regularne cykle zadnych objawow jak na ciaze a miesiaczki nie ma i juz pewnie nie bedzie. Staramy sie z mezem o dziecko juz dwa lata. Nie wiem czy mam sie cieszyc czy to za wczesnie robilam dwa testy pierwszy kreska byla blada a drugi negatywny.