Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem grzybica

Polecane posty

Gość gość

hej mam pewien problem - zapalenie pochwy i sromu. juz kiedyś miałam ten problem i po tabletkach i maści przeszło. dziś mam ten sam problem. znów choroba wróciła. jestem przerażona bo wczoraj ginekolog mi powiedział , że takie nawroty mogą przyczynić się do utrudnień gdybym, chciała być w ciąży. czy to prawda, czy któraś lecząc kilkakrotnie grzybicę miała później taki problem?

Gość gość
Wydaje mi się, że nie tak od razu, przecież nie leczysz się latami, tylko dopiero drugi raz. Ja raz miałam grzybicę, na szczęście problem nie powrócił. Moja siostra miała dwukrotnie, a teraz ma dwójkę zdrowych dzieci, co więcej te grzybice w ciąży właśnie łapała. Ginekolog wspominał, że jeśli współżyjesz to twój partner też powinien się leczyć? Bierz leki tak długo jak lekarz ci zalecił i będzie dobrze. Ogranicz w diecie cukier. Aha i pamiętaj o odbudowaniu flory bakteryjnej w pochwie probiotykiem dopochwowym, ja robiłam tak invagiem - stosowałam przez 14 dni.

Gość Migea
Ginekolog powiedział Ci tak, żebyś nie lekceważyła problemu ale to nie dzieje się tak od razu. Przy zapobieganiu nawrotom infekcji wazna jest profilaktyka oraz własicwe odbudowanie flory. Pamietaj, że te dobre bakterie mnożą sie wolniej niż te chorobotwórcze więc dobrze jest stosowac probiotyk dłużej, np przez tydzień Lactovaginal a potem na zasadzie kuracji podtrzymującej 2-3 razy w miesiącu.

Gość gość
Nie stresuj się, u mnie grzybica pojawiała się właściwie po każdym wyjściu na basen, a mam dwoje zdrowych dzieci. Właściwie przez całą ciążę zażywałam provag, tak doradziła mi znajoma położna i faktycznie przez dziewięć miesięcy nie miałam infekcji intymnej. Po ciąży zaczęłam stosować probiotyk profilaktycznie, robię sobie dziesięciodniową kurację w każdym miesiącu, chodzę na basen z dziećmi i wszystko jest w porządku. Jak masz tendencje do nawrotów infekcji to stosuj probiotyki.

Gość gość
Ja miałam chyba przez 2 lata nawroty infekcji grzybiczej, ciągle ją leczyłam a ona ciągle powracała. Nie przeszkodziło mi to w zajściu w ciąże ale faktycznie trzeba ją dobrze wyleczyć bo w ciąży też lubi się pojawiać a wtedy już nie można wszystkich leków stosować. Dobrze jest również zadbać o odbudowę mikroflory, stosując np. probiotyk dopochwowy lactovaginal, można go również stosować bezpiecznie w ciąży.

Gość gość
Zainwestuj w profilaktykę przeciwgrzybiczą. Dla mnie podstawa to dieta przeciwgrzybicza, dobre probiotyki ginekologiczne oraz odpowiednia higiena. Pilnuj tego, a i nawrotów grzybicy nie będziesz miała. Polecam ciekawy artykuł http://kobiecosc.info/wplyw-diety-na-zdrowie-intymne/