Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość histeryczka657

odparzenia, świąd, brązowy śluz

Polecane posty

Gość histeryczka657

Mam dopiero 18 lat, nie współżyję. Półtora tygodnia temu podczas miesiączki odparzyłam sobie pochwę. Zeszła mi skóra, wszystko było czerwone. Teraz widzę, że się goi - skóra zrobiła się już różowa i w miarę gładka. Wciąż jednak wszystko mnie chwilami bardzo swędzi. Jest tak, że jednego dnia nie czuję nic, a drugiego nie mogę już wytrzymać. Wczoraj też pojawił się na mojej bieliźnie nie mocno, ale jednak brązowy śluz. Nic mnie nie boli tylko swędzi na zewnątrz i chyba trochę wewnątrz też. Wcześniej używałam Sudocremu i kremu Bambino. Dzisiaj kupiłam żel Provag. Dodam jeszcze, że przez dwa tygodnie brałam antybiotyk, bo miałam chore gardło. Co to może być? Miał ktoś, kiedyś coś takiego? Pomóżcie.

Gość gość
prawdopodobnie grzybica po antybiotyku. potraktuj to mascia clotrimazolum (minimum tydzien, jak na ulotce). przydalyby sie tez czopki, ale w pl sa chyba tylko na recepte. jezeli nie pomoze, to do lekarza!

Gość Migea
Ja bym Ci razdziła jednak iśc do ginekologa, bo ta schodzaca skóra brzmi niepokojaco. Provag żel jak najbardziej stosuj, powinien zmniejszyc świąd i pieczenia, hamuje rozwój bakterii i grzybów, no i nawilża co przy złuszczaniu naskórka jest ważne.

Gość gość
Rób przewiew nie chodź w majtkach.

Gość gość
Są to skutki chodzenia w sztucznych i obcisłych spodniach w czasie upałów,a w szczególności podczas okresów.

Gość gość
Zawsze przy antybiotyku pamiętaj aby stosować probiotyk np dopochwowy invag, który uzupełni twoją mikroflorę i uchronisz przed grzybicą. Teraz możesz tylko udać się do ginekologa po globulki lub maść.

Gość gość
jeśli brałaś antybiotyk to mogła to być grzybica-to najczęstszy skutek uboczny antybiotyku. Provag żel jest dobry w takiej sytuacji, ale sudocrem może za bardzo wysuszać,lepiej działa na odparzenia bepanthen.Jeśli jeszcze swędzi to możesz też stosować clotrimazolum i probiotyk dopochwowy. I koniecznie wietrz krocze, spij bez bielizny i nie zakładaj obcisłych ubrań.Na gojenie najlepszy jest dopływ powietrza.

Gość gość
Po antybiotyku zawsze!!! powinnaś zastosować probiotyk. Ja przy takich swędzących problemach zawsze ratuję się clotrimazolem i lactovaginalem. Jeśli ci nie przejdzie w ciągu kilku dni to obowiązkowo wizyta u ginekologa. Polecam ciekawy artykuł http://kobiecosc.info/swedzenie-pieczenie-bol-grzybica/