Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak przyspieszyć okres?

Polecane posty

Gość gość

Czy w ogóle można przyspieszyć okres? Jeśli tak to jak? Mam 14 lat i za nie całe 3 tygodnie moja siostra ma wesele, a tydzień przed wszyscy już powoli będą się zjeżdżać no i ja mam jeszcze nieregularny okres i mniej więcej właśnie na ten czas zamieszania mi wypada a może gorzej bo nawet na wesele. Nie chce mieć wtedy okresu dlatego o to pytam.. i czy jeśli przyspiesze miesiączkę to czy ona nagle niespodziewanie się jednak pojawi na wesele Proszę o pomoc

Gość gość
Możesz spróbować z odrobinką wina i wejśc do gorącej kąpieli na pol godz. Ale w sumie co złego bedzie gdy bedziesz miałą okres? Tampony i zapominasz o sprawie.

Gość gość
Trochę się boje tamponów...nwm Chciałabym ich użyć ale nwm jakie kupić itd..

Gość gość
Boisz się tamponów pewnie z tego powodu że jesteś dziewicą? Niby można wtedy używać, choć ja też bym się bała. Tamponów zaczęłam używać dopiero gdy już przestałąm być dziewicą

Gość gość
To ja już nwm co zrobić...:(

Gość gość
Tak...spytałam o radę bo mam problem..Mam 14 lat jakie inne problemy niby mam mieć? Że chłopak mnie rzucił? Że moje życie jest do niczego? Nie jestem jak te dzisiejsze nastolatki...nie wymyślam sobie strasznych ptoblemów i nie udaje dorosłej

Gość nwn jak ci pomóc
:(

Gość gość
Zadnych naturalnych sposobow nie znam, za to polecam ci tampony. Sama je uzywalam od 12 roku zycia, gdyz chodzilam do szkoly plywackiej. Tez oczywiscie sie balam uzywac tamponow jeszcze wtedy, ale musialam niestety pokonac strach i poszlam do apteki, dobra i serdeczna Pani polecila mi tampony Tampax z aplikatorem. Aplikator jest tak stworzony ze nie martwisz sie czy bedzie za daleko w pochwie, po prostu jakby znal twoje cialo i wiedzial w ktorym miejscu ma sie usadowic. Po za tym błona dziewicza jest daaaleko i na pewno nie przebijesz nia tamponem. I nie sluchaj kolezanek ze stracisz dziewictwo przez tampona bo to smieszne. Poprawne wlozenie tampona jest banalnie proste. Twoj palec wskazujacy wraz z tamponem musisz wlozyc do pochwy i juz. Dalej sama sobie tego tampona nie wlozysz i dziewica bedziesz nadal poki nie bedziesz uprawiala seksu. Idz do apteki, albo pogadal z mama i niech sama ci kupi jezeli sie wstydzisz. Uzywanie tamponow jest wygodne i higieniczne. Powtarzam - dziewictwa przez tampona nie stracisz.

Gość gość
Dzięki :)

Gość gość
A jak często zmieniać tampony?

Gość gość
Zależy. Jak czujesz że zaczynasz przeciekać (w najobfitsze dni), to wtedy zmieniasz, a tak to co ok. 8 godz. A czuć że przeciekasz gdy np. przy kaszlnięciu czujesz że coś wypływa, tak normalnie jak przy okresie, jakby nie było tamponu. Wtedy lepiej zmieniać na wszelki wypadek np. co 3 godziny.

Gość gość
Aha ;) a jak będzie skrzek?

Gość gość
Pfu...skrzep

Po prostu kup tampony rozmiar mini i nie wydziwiaj z przesuwaniem okresu, bo tylko sobie krzywdę zrobisz. Ja używam tamponów od 6 klasy szkoły podstawowej i nic mi nie było, a komfort jest nieporównywalny.

Gość gość
Tak, kupie tampony bo mam dosyć podpasek