Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

twardnienie brzucha a ruchy dziecka 30 tydz

Polecane posty

Gość gość

witajcie ot moja pierwsza ciąża, więc chciałam Was bardziej doświadczone zapytać, czy twardy brzuch który mam codziennie wieczorem od ok 2 tyg, mogę mylić z ruchami dziecka? sama nie wiem czy to skurcze, czy dziecko się tak wypina, czy te dwie sprawy to podobne uczucie?

Gość gość
jak dziecko sie wypycha to tylko w jednym miejscu a nie caly brzuch a jak brzuch caly twarnieje ze az skora cie swędzi to sa skorcze przepowiadajace ktore przygotowuja do porodu, czesto mylone ze zwyklymi skorczami wiec jesli kilka razy dziennie badz raz to nic sie nie dzieje , macica sie przygotowuje do porodu lecz jak beda regularne to do szpitala :) powodzenia ! a i ja jeszcze mialam takie twarnienie brzuszka podczas infekcji dróg moczowych urosept ziolowy mi pomogl

Gość gość
moja siostra w pierwszej ciąży miała twardy brzuch jak kamień przez co 2 razy trafiła do szpitala na tydzień....twardy brzuch robił sie od tego ze samoistnie głaskała się po nim jak doktorka to zobaczyła dostała zjebke że w ten sposób sama wywołuje skurcze i tak nie wolno

Gość gość
Jak możesz nie odróżnić ruchów dziecka od napinania brzucha? Jestem w 32 tyg i tez mam takie skurcze to jest normalne ale ruchy dziecka to inna sprawa nie da się tego pomylić! Mój mały kopie jak na mundialu:)