Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Fryderyk imię dla chlopca

Polecane posty

Gość gość

Czy dalybyscie tak na imię swojemu synowi? Czy wam się podoba? Pytam z ciekawości bo znajoma dała tak na imię swojemu maluchowi i jakoś na razie nie mogę się przyzwyczaić.

Gość gość
bardzo fajne, inne niż większość a jednocześnie nie jakiś dziwoląg amerykańsko arabski

Gość gość
Ciężko to zdrobnić... Frydek?

Gość gość
albo Frycek

Gość gość
Mi się strasznie nie podoba, zresztą tak samo jak większość nadawanych teraz imion niby starodawnych, po dziadkach i pradziadkach (vide Jadwiga, Bronisława, Antonina, Franciszek, Stanisław itd.). Zajeżdża to taką samą modą jak w przypadku tych amerykańskich imion modnych jeszcze kilka lat temu. Jednak o wiele bardziej podoba mi się taki Olivier niż Fryderyk, nie wiem czemu.

Gość gość
brzydkie imie nie czaje tej mody na nadawanie dzieciom staroswieckich imion....nie wiem czym ci rodzice sie kieruja, ja bym nie chciala miec na imie Bogumiła wiec nie nazwe tak swojej corki, podobnie jak nie chcialabym miec na imie Wiktoria, wiec tak tez nie nazwe swojej corki

Gość gość
paskudne to imię. krzywda dla dziecka.

Gość gość
ale jesteście głupie, bardzo fajne imię, choć problem ze zdrobnieniem. Mi osobiście bardziej podoba się Franciszek i planuję tak nazwać syna;) O wiele lepsze imię, niż jakiś zjebany Olivier i to przez V. Może jeszcze nazwijcie corki Jessica albo angelika :D

Gość gość
Franciszek, Franek, Franio - jest ok. ładne ale Fryderyk??? przesrane tak się nazywać.

Gość gość
we Francji Fryderyk jest bardzo popularny, a w PL uważany za staroświecki :/ jak dla mnie ładne imię jak wiele innych

Gość gość
na wakacjach w zeszłym roku poznałam niemca, bardzo przystojnego wysokiego blondyna. Miał na imię Fryderyk i uprawialiśmy dziki seks na plaży w środku nocy podczas masakrycznej burzy :D Dlatego imię to kojarzy mi się bardzo przyjemnie ;) Ahoj :D

Gość gość
po prostu Ferdek, mi tez nie podoba sie moda na stroswieckie imiona i nie obchodzi mnie,ze w Paryzu jest to modne imie bo np. w Anglii popularne jest Emma a w Rosjii Saszka i co z tego?

Gość Mycha_882
Zawsze lepsze od Gilberta czy Gilfreda...

Gość gość
Na pewno bedzie miał jakaś ksywe, bo na pewno koledzy na wuefie nie bedą wołać ' Fryderyk podaj piłkę ' :D nie wiem czemu rodzice nie mogą nadawać normalnych imion

Gość gość
Na pewno zostanie Ferdkiem Kiepskim,bo jak ten serial będą dalej powtarzać,to tak się będzie kojarzyć,a nie z Chopinem...

Gość gość
Tylko nie wszyscy maja taki poziom intelektualny, aby oglądać jakiegoś Kiepskiego i niektórym (na szczęście) to imię jednak kojarzy się z Chopinem.

Gość gość
Kiepski to jest Ferdynand jak już a nie Fryderyk ale cóż ludzie są głupi...