Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Milka_80

Biopowinowactwo z partnerem. Czy coś w tym jest?

Polecane posty

Gość Milka_80

Za pomocą programu Biorytmix (do ściągnięcia tu: http://www.pcworld.pl/ftp/biorytmix.html) można obliczyć zgodność biorytmu naszego i partnera dla intelektu, psychiki, fizyczności i wrażliwości. Od lat sobie sprawdzam swoje biopowinowactwa z różnymi osobami i coś w tym jest wg mnie. A jak u Was?

Gość gość
a ja uwazam ze horoskopy sa lepsze i numerologia

Gość gość
Zamiast tego, zawsze sprawdzam jak rozmawia z rodzicami, braćmi, siostrami, jakie ma z nimi relacje, i to jest najwiarygodniejsze. A wszelkie wymysły "biopowinowactwa" :D traktuję jako rozrywkę łącznie z wróżbami pana Macieja i innych pseudo wróżek. Jakie korzenie, taki/taka kandydatka.

Gość Milka_80
Jestem kobietą racjonalistką i mam dystans do takich rzeczy, śmieję się z horoskopów, oczywiście zawsze kieruję się tym, co mi mówią oczy i uszy oraz intuicja, ale potem sprawdzam sobie tak dla fanu biopowinowactwo. I zazwyczaj to się pokrywa! Dlatego pytam jak jest u innych osób? O co cho że to jest takie trafne?

Gość Milka_80
Biopowinowactwo to biorytmiczne "dopasowanie" dwóch osób. Istnieją trzy podstawowe bio-rytmy: fizyczny, emocjonalny (zwany także psychicznym) oraz intelektualny. Biopowinowactwo oblicza się dla każdego z nich. Zaznaczyć należy, że dla partnerów czy współpracowników, czyli osób, które z natury spędzają ze sobą dużo czasu, najistotniejsze są wskaźniki dopasowania w rytmie fizycznym i emocjonalnym. Im większa zbieżność występuje w tych rytmach tym bardziej harmonijnie układają się wzajemne relacje tych osób. Trzeba jednak wziąć pod uwagę, że w przypadku biopowinowactwa fizycznego lub emocjonalnego dochodzącego do 100%, mogą pojawić się problemy i nieporozumienia gdy osoby są w fazie niżu biorytmicznego. Wynikają one z tego, że obie osoby przeżywają ten niż jednocześnie i żadna nie ma sił ani nastroju, żeby podnieść na duchu partnera. Przyjmuje się, że biopowinowactwo w przedziale od 48 do 86% jest optymalne dla harmonijnego współżycia dwóch osób. Partnerzy ze zbieżnością biorytmiczną na poziomie ok. 35% i poniżej mogą mieć czasami problemy z porozumieniem się ze względu na to, że gdy jedno czuje się słabo i potrzebuje odpoczynku i spokoju (niż fizyczny), drugie rozpiera energia i na przykład proponuje wyjazd na narty ;). Osoby te zawsze już będą w przeciwnych fazach biorytmów ponieważ jest to jedna z rzeczy, których zmienić nie można.

Gość gość
Taaa, masło maślane. Nie wierzę w takie brednie. To jak łowienie ryb w pustym stawie :P Najlepiej napisał gość z 10:29. Ma rację. tak tylko można sprawdzić i to z powodzeniem, z kim ma się do czynienia.

Gość Milka_80
OK, krytykować można, ale wcześniej sprawdźcie dla jakiejś bliskiej osoby i wtedy mówcie, że to jest od czapy.

Gość gość
horoskopy dwóch osób czyli synastrie się sprawdzają, ale żeby je wyznaczyć to potrzeba znać godzinę urodzenia

Gość gościnnieeeeeeeeeeee
mnie wyszło wysoko w psychicznym i intelektualnym a fizyczny kapa 11% i to by się zgadzało bo my z mężem funkcjonujemy jak dobrzy kumple, namiętności, iskier nigdy nie było, ale nam to pasuje

Gość smirnoffffffffff
nie jest to takie gupie