Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośććććć

Matura w sierpniu a rekrutacja na studia. POMOCY

Polecane posty

Gość gośććććć

Witam! Nieszczęśliwie nie zdałam jednej matury i mam poprawkę w sierpniu. Orientuje się ktoś co dalej z rekrutacją? Będzie nowa w innym terminie czy trzeba wpisać wyniki do już obecnej, żeby zakwalifikować się na ewentualny drugi nabór na studia?

Gość gość
na panstwowe uczelnie raczej nie masz szans bo druga tura jest dla zarejestrowanych wcześniej uczestników, którzy nie dostali się w pierwszej turze. Rejestracja jest zamykana na kilka tygodni przed ogłoszeniem wyników naborów 1 tury i nie otwierają jej przed wynikami naborów 2 tury, zaznacza się jedynie opcje czy chce się wogóle brać udział w koejnych turach. Nie wiem czy tak jest wszedzie ale na pewno na wiekszosci uniwersytetow

Gość gośććććć
czyli nie mam teraz wpłacać pieniędzy na obecną rekrutację tylko czekać na kolejną?

Gość dziewiędziesiąt dwa
No to po co jest ta poprawka w sierpniu skoro ona nie daje żadnych wymiernych korzyści? Po co taką fikcje utrzymują? Jeśli nie zdałem matematyki i czeka mnie sierpień to mam szansę na Uniwersytet Pedagogiczny i kierunek infobrokerstwo, archiwistyka?

Gość gośććććć
Ja mam założone konto i z racji tego, że nie zdałam matury można uznać, że się nie dostałam i startować na kolejny termin?

Gość gość
na niektórych uczelniach prowadzony jest drugi nabór - wówczas jak zdasz maturę możesz się zgłosić (wtedy, nie teraz), lub są też nabory w styczniu-lutym jeśli uczelnia prowadzi nabory zimowe :)

Gość gośććććć
okej, piękne dziękuję za odpowiedź! :D

Gość gość
Hej! Znalazłam super źródło informacji zajrzyjcie sobie na www.study4u.eu , tam jest mnóstwo informacji o II rekrutacji na studia oraz możesz odnaleźć uczelnie gdzie są wolne miejsca na studia! Polecam!!!