Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

gdzie i jak sprzedać zwierze

Polecane posty

Gość gość

Mam kota persa. Musze go sprzedać tylko nie wiem jak bo ze wszystkich aukcji mnie wyrzuca bo to nie hodowla

Gość gość
A kot ma papiery? Bo jak nie ma to nie jest pers tylko kot w typie rasy.

Gość gość
to jest mlody kotek rasowy.p apiery dostanie po kastracji od hodowcy

Gość gość
Jasne po kastracji, po co kłamiesz?

Gość gość
No to skoro już ustaliliśmy, że kot nie ma papierów i nigdy mieć nie będzie to dochodzimy do sedna sprawy, wyrzucają Cię ze wszystkich portali sprzedażowych bo wedle ustawy to zwierząt nie rasowych nie można sprzedawać, można je oddać co najwyżej za darmo.

Gość gość
daj swój nr, naśle na Ciebie skarbówkę wieśniaku. Zorientuj się w nowych przepisach dot. sprzedaży zwierząt, jak nie jestes nigdzie zarejestrowany to kota możesz co najwyżej za darmo oddać

Gość gość
autorze a z jakiej pseudo hodowli nabyłeś kociaka?

Gość gość
ale wy jestescie tempi i ograniczeni głowa boli. Matoły moje drogie kot zakupiony z hodowlirasowy pers. Przy zakupie sporządzona umowa że z dniem kiedy do hodowcy dotrą dokumenty potwierdzające kastracje kota w tym dniu hodowca wysyła na niego papiery. Wszystko z kultura zalatwione. Jest to hodowla kotow perskich colourpoint&CPC Pers-.......

Gość gość
No skoro to jest hodowla a nie pseudo hodowla to czemu kot nie wraca do hodowli skoro ty autorze nie możesz się nim zająć?

Gość gość
a hodowca wie o tym, ze chcesz zwierzaka sprzedac na lewo? to ze kot jest z zarejestrowanej hodowli nie oznacza ze mozesz go sprzedac- to TY masz byc zarejestrowany w jakims stowarzyszeniu (a raczej- twoja "hodowla"/działalność polegająca na sprzedaży zwierząt)

Gość gość
zapłaciłam za tego kota 1000 zł. Dzwoniłam do hodowcy ona może go wziąć ale za darmo. Ja rozumiem ze nie dostane całości sumy bo nawet sprzedając go tyle nie zawołam ale nie ża za free a ona sprzeda go dalej i znów zarobi

Gość gość
No tak to działa, to jest zwierzę, a nie jakaś tam rzecz, którą oddajesz "bo coś" i możesz żądać zwrotu kasy. Od hodowcy mogłabyś się domagać pieniędzy, gdyby przedmiot umowy (o ile taką podpisałyście) był z ni niezgodny (w umowie by było, że kot ma wyrosnąć na czarnego persa, a wyrósłby rudy maine coon). Dlaczego właściwie oddajesz kota?

Gość gość
Sprzeda albo nie sprzeda a karmić trzeba. A tak w ogóle to czemu nie możesz zatrzymać kota?

Gość gość
Muszę oddać,bo za tydzień przyjedzie mój ukochany z Tunezji i on nie lubi zwierząt, jak zobaczył na skype kota to się bardzo wkurzył, nawet zablokował mnie. Potem się pogodziliśmy, ale obiecałam mu,że kota się pozbędę.

Gość gość
bo w ciąży jestem dlatego chcę oddać. Boję się toksoplazmozy i alergii

Gość gość
Tu się niby boi, ale nie odda bo jej tysiaka szkoda

Gość gość
tak szkoda mi bo mam ciezka sytuacje finansowa. Jezeli nie da rady to wiadomo odwioze do hodowcy za darmo.

Gość gość
Ciekawe kto kupuje kota mając ciężką sytuację zwierze to rodzaj luksusu a nie produkt pierwszej potrzeby.

Gość gość
głupie komentarze daruj sobie.

Gość gość
taka ciężka sytuacja a tysiaka na kota dało radę wybulić? to nie jest byle przedmiot, to zwierzę, ono też ma uczucia! nie czytaj tych bzdur o toksoplazmozie, wystarczy ze sie przebadasz, przebadasz kota i w razie gdyby wyszlo ze jest nią zarazony to po prostu kto inny musi po nim sprzątac + musicie bardzo dbac o higiene kociaka *myć mu łapska itd.*

Gość gość
Bo to żywe zwierze, a nie torebka którą schowasz do szafy jak okaże się zakupowym niewypałem. Sorry trzeba myśleć co się robi.

Gość gość
było nie zachodzić w ciążę

Gość gość
Ciązy nie planowałam dlatego kupiłam kota. A mam małe mieszkanie. Nie mge trzymac kota jego kuwety w jednym pomieszczeniu z dzieckiem.

Gość gość
Przecież to standard, że większość ograniczonych bab jak zachodzi w ciąże to wyrzuca z chaty wszystkie zwierzęta. Pewnie gdyby nie kasa którą autorka zapłaciła za kociaka, to dawno wywiozła by go do lasu. Przykre

Gość gość
"Ciązy nie planowałam dlatego kupiłam kota. A mam małe mieszkanie. Nie mge trzymac kota jego kuwety w jednym pomieszczeniu z dzieckiem. " xxx a nie masz kuchni, łazienki, korytarza na który mogłabyś wyeksmitować kuwetę? brzmisz bardzo niepoważnie, niby kierujesz się dobrem dziecka i jednocześnie dobrem zwierzątka, ale boli jednak wydana kaska i myślisz jak tu kota na lewo opchnąć co by trochę kasy się zwróciło. Potraktuj to jako karę za nieprzemyślany zakup i oddaj kota hodowcy za darmo

Gość gość
prosto wchodzisz np. na gumtree czy olx i piszesz ogloszenie o sprzedazy zwierzaka, jesli nie ma dokumentow czyli cos jak u psa rodowód to nie jest on zatwierdzonym rasowcem z dziada pradziada. i tyle.