Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trawaacytrynowa

dziewczyny, przeczytajcie, proszę

Polecane posty

Gość trawaacytrynowa

Oczywiście jeśli którejś z Was by się chciało to proszę wejdźcie na dyskusję ogólną i tam w temacie "jak ja mam to powiedzieć mojej matce" opisałam swoją sytuację, potrzebuję porad innych matek, proszę przeczytajcie :)

Gość trawaacytrynowa
Taka ze mnie siermięga i nie wybrałam opcji z odpowiednim działem. Dawno nie zaglądałam na kafe i trochę się gubię na nowym ;)

Gość trawaacytrynowa
:( może ktoś przeczyta ?

Gość gość
No to załóż nowy wątek tutaj i przekopiuj posty które napisałaś tam.

Gość gość
To może wklej to tutaj? Wątpię, żeby komuś chciało się skakać po różnych forach...

Gość trawaacytrynowa
aaaach wklej :) no tak nie pmyślałam, że tak można przenieść, dzieki

Gość gość
To ile Ty masz lat..?

Gość trawaacytrynowa
32 :) mówię Wam, że trochę ze mnie siermięga...zwłaszcza do komputerów :( nie udało mi się przekopiować tego :( W pracy nie korzystam z komputera, artystyczny zawód, w ogóle z techniką jestem na bakier. Byłabym wdzięczna gdyby któraś z Was w ramach dobrego uczynku mi to tutaj wkleiła ;) pliiiissss

Gość gość
Cześć Dziewczyny Jestem matką trójki dzieciaków. Najstarsze to córka 9-letnia. Jeśli chodzi o wychowanie dzieci to mam trochę staroświeckie poglądy dotyczące zachowywania się dziecka w gronie dorosłych lub innych dzieci. Wpajam dzieciom od małego takie zasady jak dobre słownictwo, szacunek dla starszych, myślenie o innych, pomaganie, odpowiedzialność itp. itd. Moja córka mimo, że nie jest orłem w nauce (duże problemy z matematyką-podejrzenie dyskalkulii przez nauczycielkę, ja wiem, że ma strasznego lenia do matematyki oczko.gif to jest bardzo chwalona w szkole za zachowanie. Jest koleżeńska, uczynna, zdarza się, że staje w czyjejś obronie. Znam też jej wady-okropny leń do czegoś co musi a nie chce, praktycznie zmusić się nie da, czasem wybucha złością, uparta i przewrażliwiona na krytykę-dlatego stosuję na nią metodę marchewki (mobilizacja przez chwalenie i tłumaczenie) nigdy kija (praktycznie 0 krytyki). Tyle o moim dziecku. Mam dość nietypowy problem z córką mojego brata, czyli bratanicą. Ten mój nieszczęsny młodszy brat-wieczny chłopiec-zawsze miał ogromny pociąg do środowisk społecznie patologicznych jeśli chodzi o wybranki swego serca....a miał ich już 11 ( mieszkanie razem). Dziewczyny z problemami najczęściej takimi-alkohol w domu rodzinnym, zaniedbanie przez rodzicow, ucieczki z domu, narkotyki, edukacja zakończona na podstawówce, prostytucja pechowiec.gif gość dziś Co ma tytuł wątku do treści. Sama wiesz chociaż, o co ci chodzi? gość dziś no i co dalej? trawaacytrynowa dziś W wieku 19 lat przyprowadził do domu dziewczynę 16-letnią-rodzina znana każdemu w mieście dzięki jej dziadkowi- pedofil ! Miał 13 dzieci, jedną córkę upośledzoną, a z nią dziecko ! Dziadek ten po wyjściu z więzienia mieszkał z nimi ! Jej ojciec właśnie siedział, a matka zupełnie ją olała, dziewczyna w podartych trampkach, nie kupowali jej nawet podpasek. Moi rodzice pozwolili jej zamieszkać u nich. Też było mi jej szkoda, ale widziałam, że niezły z niej gagatek. Dziecko urodziło im się po 2 latach. To było tak-dzieci mają dziecko smutas.gif Przez 3 lata, czyli do ich rozstania, wychowywali tę małą moi rodzice. Moja matka doczekała się trzeciego dziecka, którego nie miała a bardzo chciała. Śmiałam się nawet, że pewnie po kryjomu piersią karmi. trawaacytrynowa dziś Drogi mojego brata i jego żony rozeszły się-on mieszka teraz w Niemczech, zajęty pracą i coraz to nowszymi miłościami, wielkimi, aczkolwiek krótkotrwałymi, ona podobnie oczko.gif poza pracą oczywiście, no i teraz ma faceta nawet dość długo. Tyle co do opisu sytuacji rodzinnej, przepraszam za długość. Przechodzę w końcu do istoty problemu usmiech.gif trawaacytrynowa dziś Odkąd moja matka nie wychowuje tej małej to praktycznie nikt jej nie wychowuje pechowiec.gif W głębi serca mam ciepłe uczucia do tego dziecka, w końcu rodzina, ale ze względu na jej zachowanie to nie mogę na nią dosłownie patrzeć, a robi się coraz gorzej. To dziecko potrafi robić wszystko, aby tylko zwrócić na siebie uwagę, zwłaszcza mojej matki-wyje godzinami z byle powodu, tarza się po ziemi, specjalnie upada na podłogę trzaskając głową- moja matka oczywiście nie widzi w tym nic dziwnego, zaślepiona tęsknotą znosi wszystko. Nigdy nie zwraca jej uwagi, a do tego wychwala pod niebiosa jej wszechstronne talenty- malowanie, wierszyki, tańce itp. Dziecko dzikie nieumiejące się nawet na swój wiek wysłowić, kłamie na każdym kroku, dziwne i obrzydliwe zachowania-jedzenie gili, dosłownie bez przerwy, ciągłe pocieranie się w kroku, teksty typu- idę się wysrać. Moja matka często bierze ją do siebie na weekendy, wtedy moja corka też idzie tam spać, ale ja już coraz bardziej niechętnie ją tam puszczam. Najchętniej ograniczyłabym te kontakty do minimum, ale nie wiem jak i czy w ogóle powinnam.

Gość trawaacytrynowa
Dziękuję Ci bardzo, dobra kobieto :) Tak poza tematem to muszę poświęcić trochę czasu na naukę podstaw obsługi komputera, bo normalnie wstyd do ludzi.

Gość trawaacytrynowa
No więc właśnie..co ja mam robić ? przecież to córka mojego brata :(

Gość gość
trzymaj dystans od patologii, tz niech twoja corka nie nocuje u babci kiedy ta nocuje, niech sie widuja tylko pod okiem doroslych.