Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przyjaciel nieoddaje pieniedzy

Polecane posty

Gość gość

Witam.Mam problem...Pozyczylam jakos pol roku temu duza sume mojemu przyjacielowi.Umowilismy sie ze ma oddac kilka dni temu lecz do tej pory nieoddal zerwal ze mna kontakt,nieodbiera tel.nieodp.na zadne wiadomosci.Sens w tym ze nieposiadam zadnego papieru ze faktycznie pozyczylam mu taka duza sume,lecz mam swiadkow.Kilku znajomych moga to potwierdzic a nawet jego rodzina,bo wiedza o tym.Moje pytanie brzmi czy jakbym wniosla sprawe do sadu i tylko miala tych swiadkow i jego rodzine to jest szansa ze odzyskam pieniadze?Prosze o Pomoc. Dziekuje

Gość gość
nie, nie odzyskasz niestety nikt ci nie pomoże - byłam w identycznej sytuacji - nic się nie da zrobić!

Gość gość
Skad ja to znam hehe Niestety jesli nie masz tego udokumentowanego to nic mu nie zrobisz.Musi byc przelew,kwitek,cokolwiek itd

Gość gość
nawet jak będzie kwitek, przelew czy papierek to też nic nie możesz zrobić jak ktoś ci nie chce oddać - możesz oddać sprawę do sądu, sąd wyda nakaz zapłaty, a ten co pożyczył powie, ze nic nie ma i możesz mu naskoczyć! do więzienia go nie zamkną

Gość gość
Niema to jak byc podany na policje,ze nachodze jak chcialem odzyskac swoje pieniadze :D Oczywiscie prawo angielski ma w d.... takie sprawy

Gość gość
Jest takie przyslowie : "Chcesz stracic przyjaciela to pozycz mu pieniadze"... twoj przypadek doskonale to ilustruje :P Teoretycznie mozesz zlozyc sprawe w sadzie, mozesz nawet wygrac ale pieniedzy i tak nie odzyskasz.... chyba ze zatrudnisz "firme windykacyjna" ;) ktora delikatnie ;) twojego ex-pzyjaciela przekona do zwrotu pieniedzy.... :P