Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dorocia73

Zostawił mnie adwokat...

Polecane posty

No zostawił mnie... Mam sprawę w sądzie o nieruchomość w Gdańsku. Wartość koło pół miliona. Nieruchomość jest po dalszej rodzinie i próbuję ją przejąć. Miałam 2 adwokatów i żaden nie dał rady, bo sprawy poprzegrywałam, ale znajoma dała mi numer do jeszcze jednego. Umówiłam się z nim na napisanie kasacji za 6 tysięcy. Miał do przeczytania prawie 1500 stron akt. Napisał kasację i powymyślał tam takie rzeczy, których inni nie widzieli, albo nie wiedzieli; oprócz tych 2 radziłam się jeszcze u 1 radcy prawnego i u jednego doktoranta; żaden tego nie dostrzegł co on. I wygrał sprawę, a w sądzie faktycznie się starał. Rozmawialiśmy o tym, żeby poprowadził sprawę do końca, ale on zaproponował mi to za 2.000 zaliczki + 20% od wygranej + zasądzone koszty procesu twierdząc, że to przeciętna stawka, a potem zszedł do 15% mówiąc, że już za mniej sprawy nie pociągnie. To młody gość, młodszy ode mnie, może ma 35 lat. Sprawa jest trudna i skomplikowana i on rzeczywiście się na tym zna, takie przynajmniej robi wrażenie. Ale nie chciałam mu tyle dać. No przeliczcie sobie ile to jest kasy - 15% od pół miliona. On twierdzi, że zarobi może dla siebie połowę z tego bo reszta to podatki, sekretarka, zus i inne pierdoły. Mam to w dupie. Jak wygra to będzie to jakieś 75 tysięcy. To dużo kasy. Wk.... się i powiedział mu dobitnie co myślę o nim przez telefon. I się rozłączyłam. W piątek przysłał mi mejla z informacją o wypowiedzeniu pełnomocnictwa i ... jak to on - bardzo uprzejmie i w pięknych słowach odpisał, że z powodu braku porozumienia "jest zmuszony" wypowiedzieć pełnomocnictwo, nie jest "przyzwyczajony" do negocjacji, w których zrywa się połączenia telefoniczne i życzy mi powodzenia. I co teraz zrobić? Uważacie że przesadziłam? Kto jest chory ja czy on? Poszukałabym sobie kogoś innego, ale rzeczywiście to może nie być takie proste, bo on jest diabelnie dobry. Poza tym sprawa nie jest prosta, a on już ją zna. Uważacie, że 15 % to była dobra cena. A może po prostu jest chytry? Przeprosić się z nim? Ciężko by mi strasznie było do niego teraz zadzwonić, bo się zdenerwowałam i zj...... go na maxa. Miałam kiedyś na studiach chłopaka, który studiował prawo, zostawił mnie; mam chyba uraz do prawników. Pomocy...

Gość gość
Albo 425 tyś zł albo nic heheh sama wybierz :D

Gość gość
Chytry dwa razy traci. Nie chcesz zapłacić, to sama sobie prowadź tę sprawę, jasne jak słońce! ZA WIEDZĘ I UMIEJĘTNOŚCI się płaci. Uważasz, że chce zbyt dużo? Radź sobie sama.

Gość gość
zostawił cie chłopak, zostawił cie adwokat - pomysl nad swoimi relacjami z ludźmi

Dlaczego mam myśleć o relacjach z ludźmi. Chyba nie o tym w temacie. Temat dotyczy czego innego. Trochę może przesadziłam, ale to tylko adwokat. Jemu też zależy na kasie...

Nie jestem sama ty jestes sama i w dodatku tak antypatyczna, ze nawet perspektywa zarobienia niezlej kasy tego nie rownowazy:P

Gość gość
nie masz racji, adwokat pracuje i opłaca kancelarię i ma sprawy do prowadzenia, dlaczego miałby zrobić to dla ciebie za pół darmo skoro jest dobry i sie zna ? no zastanów się kobieto i nigdy telefonicznie nie prowadzi się w ten sposób rozmowy , pomógł ci a ty chcesz jeszcze i najlepiej charytatywnie , nie chcesz płacić to nie masz , głupia baba wkurfia mnie jak ktos na kogos liczy , oczekuje cudów, ta osoba to spełnia a później zyebie że za dużo chce

Gość gość
ty cipo stara i smierdząca - jak będe chciała, tro będe tu pisała - i tobie g - ó--w --/n -o do tego

Gość gość
a ty jestes sama, stara , antypatyczna i masz mniemanie o sobie, a jestes niczym - nawet bza kasę cię adwokat nie chciał obsłuzyć :) :) :)

Czyli tak. Masz gdzie mieszkac stac cie na wyjebanie wstepnie grubej kasy na wynajecie adwokatow w celu wyszukania luk niejasnosci prawnych badź proceduralnych zeby przejac jak to nazwalas nieruchomosc od wlasnej rodziny i liczysz na to ze ktos ci ulzy w cierpieniu spowodowanym tym ze ktos sie obrazil na to jaka jestesnpierdolnieta?

Nie jestem sama, mam synka 7 letniego. Ja nie neguję, że trzeba zapłacić, ale nie wiem, może 10 - 20 tysięcy, a nie 75. Antypatyczna to ty sama jesteś, w spółce z tymi co cie....

Pewnie musi sie podzielic z druga strona:P Kurwa nie wiesz jak jest czy udajesz glupia tylko?

A zrezygnowal bo zobaczyl ze klapiesz jadaczka jak pierdolnieta bez wzgledu na sytuacje. To by pasowalo.

Wiesz ShereKhan nie pomyślałam o tym. Nic mi sam nie mówił, żę jest potrzeba dać wziątkę sędziemu, zresztą ich tam będzie 3 chyba, teraz tak było

Nonwidze ze nie pomyslalas. A ty myslisz ze on ci to na pismie przysle? Jak chcesz byc wredna to musisz myslec. Ja niestety nie jestem wredny. Taka ironia losu

Gość gość
Gdyby ta nieruchomość prawnie by Ci się należała, to bez problemu byś ją przejęła, ale w tego co piszesz nie jest to pewne w 100 %. Jeżeli żaden dobry adwokat nie podejmie się reprezentowania Cię przed sądem, to najprawdopodobniej nie zyskasz nic.

Do gość - to chyba już sobie uświadomiłam, ale dlaczego aż 15 %. Dla mnie takie pieniądze to dużo więcej niż 2 lata pracy. Ta szóstka to już była inwestycja, wcześniej też przecież płaciłam, ale tamtym adwokatom dużo mniej...

Nie no nie wierze. Po prostu nie rozumiem jak to mozliwe ze tacy debile zyja na tym swiecie i wiedzie im sie calkiem nieźle jak widac. To nie moze byc kurwa przypadek. Nie wierze w to. Mam traume. ..Musze wziac cos na uspokojenie. Moze pol litra. ..

Gość poziom0
Dorocia73 jak widzisz sprawa jest bardzo trudna ale do załatwienia w sądzie w 'białych rękawiczkach' i to trzeba tak załatwić aby nie było apelacji i odwołań , jeżeli nie teraz to nigdy a wkrótce ceny nieruchomości poszybują na północ

To w przeciwnym kierunku niz blizsza rodzina twojej dalszej rodziny. Tak dla lepszej orientacji;)

Gość gość
A teraz zgłosiłam sprawę na policje -na temat kto z kim sie musi podzielić i do urzędu skarbowego - może podatek się gdzieś "zawieruszył" ?

Nie hulaj mala bo dosyc sporo powiedzialas nietrudno bedzie znaleźć tego adwokata i sprawic zeby dobral ci sie do dupy. Wystarczy ze pokaze. Mu ten topik:) I co ty na to?

Gość gość
no własnie, zwłaszcza, że rzecz sie dzieje w Gdańsku

no dobra, ale ile taki sędzia może brać za zorganizowanie tematu? Wiesz, ale jak patrzę na tego adwokata, to on nie robi takiego wrażenia jakby się zajmował takimi rzeczami. Teraz to była sprawa w sądzie najwyższym w warszawie i nic mu nie dawałam na żadne wziątki. A jednak wygrał, tak sam z siebie. I tak się nagadał w tym sądzie, przekonywał tych sędziów, coś tam się kłócili z nim ale w końcu przyznali mu rację, ponad godzinę sprawa trwała.