Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dorocia73

Zostawił mnie adwokat...

Polecane posty

Gość lanser
moim zdaniem albo procent albo koszty procesowe i zaliczka. gdyby się zgodził na % od całości w przypadku wygranej ok będzie się starał poza tym podał swoją cenę albo akceptujesz albo nie wdawanie się w dywagacje o sekretarkach,podatkach itd. jest idiotyczne. moim zdaniem w takich sprawach jest wielu specjalistów dziedziczenie to klasyka popytaj o cenę u innych tylko nie u jakiegoś radcy który doradza we wszystkim i w niczym a u tych którzy zajmują się tylko tym. ogólnie prawnik który zajmuje się wszystkim to któs kogo trzeba omijać. to jak iśc do lekarza który leczy wszystkie choroby.

Panowie jest do wziecia hacjenda w gdansku. Sa juz haczyki wystarczy paru gosci z dyktafonami.

Gość lanser
no dobra, ale ile taki sędzia może brać za zorganizowanie tematu? >>>jesteś chyba jakaś niepoczytalna i opiekun prawny ci potrzbny :D pomijam już że nawet gdyby ktoś te łapówki brał to nie w takich sprawach bo zakładam że jest druga strona która też chce tę nieruchomość więc coś takiego nie rpzejdzie bo złoża apelację. jak się umówisz na % w przypadku wygranej pamiętaj aby w umowie zastrzec co w przypadku apelacji bo możesz nieruchomośc odzyskac zapłącić 100 tyś prawnikowi i przegrać w drugiej instancji. druga sprawa to kwestia wyceny wg ciebei może to być poł miliona a wg innej 2 miliony.

Lanser nie chcialbym cie zniechecac ale glupota daleko nie za lansujesz. Chociaz. ...kurwa moze jednak

Gość poziom0
Dorocia73 o co się rzucasz ? wszyscy doskonale wiedzą o tym, że 'osoby podstawione' za właścicieli żydowskich kamiennic w Łodzi, Krakowie itd. wygrywali przejęte po 1945 roku przez rząd PRL kamiennice żydowskie , podstawione osoby reprezentowały Żydów, którzy teraz mają 140 lat życia i to w sądach przechodziło, ponieważ poszła ogromna forsa dla sędziów , biznes is bisnes, geszeft

Nie przestraszycie mnie, póki co nikomu żadnej wziątki nie dałam i nie wiem czy dam. A zresztą jak z tvn widać nawet w skarbowym w Gdańsku Nowak podobno wszystko mógł załatwić.

Gość gość
uderz w stół, a nożyce.... :)

Lanser zalatwi wszystko za 10 % bo dopiero zaczyna kariere i chce sobie zjednac kilku starych wyjadaczy. Wiec zrezygnuje z....prowizji:) Sama widzisz ze jest mnostwo mozliwosci prawnych:)

Gość lanser
nie reklamuje bo nie jestem a dwa zle przeczytalem. zasadzone koszty plus prowizja - ok.

Tak lanser. A co ma wspolnego prowizja z metrazem tudziez wartoscia nieruchomosci? Ta sekretarka jego tam bedzie sprzatac poźniej czy o co chodzi bo nie bardzo widze zwiazek logiczny. Jak tankujesz paliwo na stacji zakladajac ze sie tym zajmujesz zawodowo to doliczasz kase za wartosc bryki?

Gość lanser
skoro tak te kaminice rozdaja to weźcie sobie po jednej w czym problem :D komuchy zabrali powinni oddawac, nie znaczy ze zyja po 140 lat tylko moze zyli 70 a ich spadkobiercy teraz maja 70 i je odzyskali. wiadomo ze sa przekrety zwlaszcza komisja majatkowa ktora nawet nie byla dwuinstancyjna do tego w ramach rekompensaty kosciol od 25 lata dostaje dotacje od panstwa zusu zrusy i yubezpieczenia zdrowotne a i tak wyszarpał od sameog krakwoa nieruchomości za 2 miliardy ale nie sądze aby sprawa w przecietnym sadzie byla do kupienia, trzeba by podrobic akty wlasnosci przynajmniej jednego notariusza i wiele innych dokumentów.

A moze beda sie sadzic za kazdy metr z osobna? Gdyby to bylo do zalatwienia w sposob zgodny z prawem to gwarantuje ci ze 20 swiezo upieczonych prawnikow po studiach rzuciloby sie na te sprawe za pol procenta ale sie nie rzucaja bo sa prawnikami i wiedza ze zeby sie zesrali to jak nie zabula to chuja ugraja.

Gość lanser
ja uważam że opłata procentowa jest bardziej uczciwa niż za sprawę bo w pierwszym wypadku płaci tylko jak uzyska coś a w drugim czy przegra czy wgra płaci tyle samo wiec jaki jest sens sie rpzykladac do sprawy ? co wiecej w przypadku oplaty np. za kazda rozprawe w interesie adwokata jest jej rpzeciaganie.

Gość lanser
ty jestes madry wiec nie rozumiem dlaczego tych kamienic nie bierzesz po zydach co zyja 140 lat :D dac ci namiary na fajne dzialki w centrum krakowskiego kazimierza gdzie rosna chwasty :D ? jak juz sobie je przejmiesz to dasz mi jedno miejsce parkingowe :D

Nie jestem od przejmowania co wiedzialbys gdybys czytal topik dokladnie i od poczatku. Jestem od wymierzania sprawiedliwosci najlepiej z pominieciem zbednych procedur sadowych, ktore jak sam widzisz sa zbędne:) Tzn sa zbedne z punktu widzenia sprawiedliwosci. Poza tym nie jestem strona w sprawie.

Ponadto gdybym juz cos przejal to na pewno nie po to zebys mial gdzie parkowac swoj ciezko wyciulany samochod. Zrobilbym tam strzelnice spoleczna. Wpuscilbym paru golasow naduzywajacych wladzy jako ruchomy cel i dal dzieciom postrzelac w ramach doskonalenia umiejetnosci i wzmacniania morale;)

Gość lanser
a ty myslisz że ten sąd zbiera się i na rozprawie te akta czyta tak :D ? no to gratuluję w przypadku niektórych spraw to by rozprawa musiałą trwać pól roku non stop a oni by tylko czytali. czyta na sprawach karny jeśli oskarżony w sumie to któraś ze stron sobei tego życzy. dlateog niektore sprawy karne trwaja 5 lat bo sąd czyta 200 tomów a oskarżony spi i chrapie :D na rozprawie o której pisze autorka być może każdy akta znał w tym sąd równiez.

Z cala pewnoscia masz racje. Ide spac bo mnie nudzisz. Dodam, ze podziwiam twoja naiwna wiare w to, ze system nie ma cie gleboko w dupie. W zasadzie to akt wielkiej odwagi. Szacun i snij na jawie dalej