Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zcib

Wzdęcia u świnki. Proszę o pomoc.

Polecane posty

Gość zcib
Teraz się zastanawiam czy to jednak nie jest nic z zębami. Świnka jest głodna, chce jeść, nawet próbuje, ale jednak nie może. Nie rozumiem :( Może wzdęcie było przy okazji? Ale weterynarz powiedział, że zęby są ok... Sama nie rozumiem :(

Gość zcib
Nadal zero kupek :( swinka jest słaba :( a cały czas masuje...

Gość gość
Sama nie wiem - a może ona nie potrafi podejść do jedzenia, bo jej zaatakowało tylne łapki paraliżem? Gdyby tak było, to witamina C 2 razy dziennie po 10 kropli przez 5-6 dni powinna pomóc. Ale może to być również schorzenie przewodu pokarmowego, trudno coś na odległość poradzić. Może faktycznie zmielone ziarno z wodą byłoby rozwiązaniem... Trzymam kciuki.

Gość gość
Tak po prawdzie to jednej z moich świnek też kiedyś wet powiedział, że zęby są ok, ale obejrzał tylko siekacze, a żeby zobaczyć trzonowce (bo to one przerastają) niezbędny jest rozwieracz, który wkłada się do pysia :(

Gość zcib
Chodzic umie, nie ma mowy o paralizu, dzis sobie chwile pospacerowal po pokoju. Z jedzeniem wyglada to tak, ze juz je bierze do pyszczka, chwyta i naraz puszcza. Bardzo wzbrania sie przed strzykawka. Zmielona karma nic nie daje. Musze męczyć się z RodiCarem. Wiem, muszę zmusić weterynarza, żeby obejrzał trzonowce. Wychodzę za godzinę. Ehh, ja się modlę, żeby wszystko było ok z tą moją chudzinką. Chociaż ponoć aż tak bardzo nie schudł. :P

Gość zcib
Świnka robi kupę, bobki wyglądają nie najgorzej, ale została na obserwacji. Okazało się, że nie połyka jedzenia :( Pełno karmy miała w pyszczku :( Jeszcze będą jej wyciągać reszki jedzenia i dopiero zobaczą trzonowce. Jejku, ale się martwię :(

Gość gość
Przygotuj się na każdą ewentualność :( Trzonowce ścina się pod narkozą, albo usypia się zwierzątko na zawsze, żeby z głodu nie umarło :(

Gość zcib
Swinka odeszła. Miała guza na wątrobie, który pękł. Maluch umarł w gabinecie u weterynarza pod moja nieobecność. Dziękuje za wszystkie rady. Pozdrawiam.

Gość gość
Biega teraz za Tęczowym Mostem razem z moimi.

Gość zcib
Nie wiem co teraz. Nie umiem sie pozbierać. Nie wiem jak pochowam rzeczy.

Gość gość
Spokojnie, czas żałoby musi potrwać. To normalne, że serce cię boli. Musisz świnkę zwyczajnie i po ludzku opłakać. A potem... coż... jest wiele zwierzątek w potrzebie, poszukujących kochającego domku... Niech cię to nie gorszy. Życie.

Gość gość
Bardzo mi przykro, że tek się stało. Współczuję..

Gość gość
Czasem tak jest, zawsze strata przyjaciela jest przykra. Ja tez to przeżyłam z moim zwierzakiem, mimo,że leczyłam go chyba w najlepszej klinice jaką znalazłam w okolicy (http://www.agrowet.com.pl) niestety za późno zareagowałam, bo nie było prawie żadnych objawów... Dopiero weterynarz mi powiedział,że czasem to, co wygląda na delikatną zmianę może być oznaka choroby. Trzeba obserwować bardzo uważnie. Teraz myślę,nad zabraniem jakiegoś zwierzaka ze schroniska. tyle ich tam...

Gość goscwgbh
Co za debil*zm! serio? karmienie swiniaka sama Karma gdy jest chory? bzdura! dieta, espumisan, lakcid. owszem. Ale sama Karma? kretynie/nko wiesz że właśnie to zaczopowuje jelita czy nie? wiesz ze to jest głównym powodem wzdec i wstrzymania wydawania Kalu? same warzywa, owoce, Karma uzupełniająca od czasu do czasu. owszem. Boże jedyny..

Gość gość
Po co chodowac swinki morskie sam problem z nimi specjalne diety bo tego nie może jeść i tamtego jakieś paralize masakra

Gość gość
Serio, co za luzie pozbawieni intelektu z was ! Napisałabym inaczej ale cenzura. Ogarnijcie te jadaczki i jak macie do powiedzenia jakieś brednie to się lepiej nie odzywajcie