Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mycha_822

Wprowadzanie nowych smaków

Polecane posty

Gość Mycha_822

Od którego miesiąca zacząć wprowadzać "nowości" w diecie malucha? I od czego zacząć?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja zaczęłam jakoś tydzień po skończonym 4. m-cu. Najpierw zaczęłam od kleiku kukurydzianego - dodawałam do mleka, do butelki. Przez ok. 3-4 dni. Potem jabłko (lekko podgotowywałam na początku i tarłam lub blendowałam) - też ok. 4 dni, zwiększając dawkę. Wtedy marchew, ziemniak, gruszka, jagody, maliny, Pasternak, kalafior, groszek, dynia, banan, truskawka. Dostał też niedawno obiadek z indykiem, z kurczakiem. Część z tych smaków była w słoiczkach, w miksach tzw. Część gotuję sama, np. zupkę-przecier - jak mam akurat warzywa dobrej jakości i czas :) Niedawno zaczęłam wprowadzać gluten (dziecko skończyło 6 m-cy, podaję kaszkę manna do jednego dania). Zacznij od prostych, pojedynczych smaków. Jabłko np. jest fajne na rozluźnienie stolca. Można też fajnie kombinować ze smakami, łąćzyć je ze sobą :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość AnonimHA
ładnie ci koleżanka opisała, a Przy wprowadzaniu nowych smaków pomocny może być gryzak do pokarmu BabyOno.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×