Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak ugotowac pyszna zupe pomidorowa

Polecane posty

Gość gość

Bez kostek i veget. Dajcie przepis.

Gość gość
Nie wiem czy moja zupa jest pyszna, ale przepis jest prosty - do bulionu wlewam przecier pomidorowy, gotuję oddzielnie ryż i po wszystko. Nie doprawiam juz niczym ani nie dodaję śmietany, bo lubię ten czysty, intensywny smak pomidorów.

Gość gość
Moja ponoć jest pyszna. Kupuję 1,5 kg pomidorów, sparzam we wrzątku, obieram ze skórki, wycinam gniazda. Blenduję pomidory, wlewam do garnuszka i gotuję z dodatkiem soli, 2 ząbków czosnku i bazylii. Oddzielnie gotuję włoszczyznę startą na grubych oczkach. Następnie łączę ugotowane warzywa i pomidory. Podaję z grzankami.

Gość gość
Wycinasz gniazda pomidora, tzn. środki z pestkami? I to blendujesz? A co robisz z resztą pomidora? Sorry, nie jestem zbyt obyta w kuchni.

Gość NudaWpracy
Ja robię z pieczonych pomidorów, jest super. Gotuje najpierw warzywa marchew pietruszkę seler cebule i ząbek czosnku, pomidory pokrojone na ćwiartki układam na blaszce polewam Oliwa, posypuje ziołami i zapiekam ok 15 minut aż po domu zacznie sie unosić charakterystyczny zapach. Potem miksuje upieczone pomidory razem z tymi ugotowanymi warzywami, doprawiam odrobina soli, pieprzu i bazylia. Mozna jeść ja sama bo jest dość gęsta ale u nad najcześciej jemy z pełnoziarnistym makaronem . Pycha! ;)

Gość gość
Nie chodzi o te zielone gniazda - taka zdrewniała część pod listkami. To wycinam i wyrzucam, a resztę pomidora blenduję.