Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mili87

Znowu prawie zemdlałam

Polecane posty

Jestem w 16 tc, wyniki wzorowe, ciąża przebiega dobrze. A mimo to mam z samego rana tak, że robi mi się słabo. Dzisiaj poszłam rano po bułki do piekarni i jak wyszłam to bylo ok, spotkałam kolege (całe szczęście) przy rozmowie nagle zrobily mi się mroczki przed oczami i poprosiłam go żeby mnie odprowadził do domu. Narzeczony w tym czasie był w pracy. Jakiś tydzień temu miałam podobną sytuację tylko jeszcze dodatkowo zwymiotowałam..., Czy któraś z Was ma podobne sytuacje podczas ciąży? Dodam, że żadnych innych objawów nie mam, tylko te zasłabnięcia

Gość gość
A przed wyjściem z domu zjadłaś coś?

Właśnie, nie jadłam, dlatego poszłam do piekarni. Ale tydzien temu bylam najedzona a mimo to zasłabłam. Ja mam tak, że cały czas musze jeść, więc dbam o to zeby brzuszek mieć pełny

Gość gość
A pijesz wodę? Ja pod koniec ciąży, tzn. ok 36 tc miałam taki epizod, że dosłownie niemal przestałam widzieć, miałam tylko mroczki przed oczami, przeraziłam się a znajomy gin, z którym akurat polecił mi wypić wodę i przeszło, z tym, że ja miałam stresujący dzień w pracy i był upał. Zadzwoniłabym do swojego lekarza.

Gość gość
no to pamietaj o jedzeniu. A słabo mogło ci się zrobić od zmiany ciśnienia np. w trakcie wysiłku.

Jedzenie to u mnie podstawa. Nawet mój narzeczony się śmieje, że więcej jadłam od niego przed ciążą, a teraz to już całkiem. Mimo wszystko jestem szczupła 170c,. waże 59kg, Co do picia, to nie pije za dużo wody, tzn. przyjmuję płyny głownie soki, kompoty, za wodą nie przepadam. Dużo może nie piję ale za to jem dużo owoców, a w owoce są soczyste

Gość gość
duszno jest , tez tak mialam,zadnych objawow innych ale jak wychodzilam gzdies dalej to robilomi sie slabo,albo jak byl tlok ludzi tez, bierz ze soba zawsze wode...jak bralam i caly czas popijalam i przeszlo

Gość gość
sprawdź ciśnienie. Ja w ciąży miałam tzw. trupie ciśnienie lekarz dziwił się jak ja funkcjonuje. I tez było mi slabo, nie mogłam ustać na nogach bo miałam je jak z waty. Wyniki były idealne ale ciśnienie tragicznie niskie.

Gość gość
Ja miałam podobnie tylko nie wymiotowałam u mnie zdiagnozowano niskie cisnienie krwi

Gość kasza23
mialam to samo w pierwszej ciazy do 24 tyg, w drugiej jakos do 16 tyg. Niestety autobus, sklep, kosciol stoje spokojnie i nagle lup na ziemie;-/ W obu przypadkach nie wiadomo bbylo skad to sie bierze, dwojka zdrowych dzieci.

Chyba nie ma się co martwić, mimo że samo zdarzenie jest traumatyczne i niebezpieczne, bo upadając możesz skrzywdzić siebie lub dziecko. Może to wynikać ze skoków ciśnienia - zwiększa się objętość krwi w twoim organiźmie, dlatego spada ciśnienie - skoki takie sa normalne w ciąży, ale trzeba bardziej uważąć, zapraszam na mojego bloga!

Gość gość
pracujesz?

Gość Mili87
Ciśnienie mam wzorowe, macie rację, wiecej będę pić wody. Mój lekarz mówił, że to normalne jest i czesto u ciężarnych przydazają się omdlenia.