Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy będę babcią?

Polecane posty

Gość gość

Mam 28 lat. Mojego męża syn z pierwszego małżeństwa właśnie oczekuje dziecka. Jakoś mi się nie uśmiecha ta rola:o jeszcze sama matką nie zostałam a tu już wnuk w drodze :o

Gość gość
będziesz przyszywaną babcią albo żoną dziadka. Co wolisz. Moje dzieci do mojej macochy mówią babciu. Ale ona jest sporo starsza od ciebie.

Gość gość
to niezła różnica wieku między wami... pewnie syn partnera niewiele młodszy od ciebie :P

Gość gość
Syn ma 20 lat. Ale to jakaś masakra, jak bedę miała 30 lat, i taki dwulatek powie do mnie na spacerze "babciu...' załamię się chyba...

Gość gość
No chyba się liczyłaś z tym wychodząc za mąż za ojca dorosłych dzieci?

Gość gość
trzeba było brać "nowego" faceta a nie przechodzony towar z odzysku :O

Gość gość
Wnuki mojego męża mówią do mnie po imieniu, jestem dużo starsza od Ciebie. To mi odpowiada. O mnie mówią "żona dziadzia". Jest w porządku. Nie jestem babcią i nie czuję się nią.

Gość gość
Liczyłam się z tym, ale nie tak wcześnie... to wpadka. Gówniarz miał jeszcze czas :P a ja bym to też lepiej zniosła za parę lat: P

Gość gość
Masz 28l , pomysl o dziecku , to bedzie wnuczek albo wnuczka w podobnym wieku,wtedy na pewno zblizycie sie wszyscy do siebie ,a Ty bedziesz sie czula mama bo nia i tak bedziesz dla swojego dziecka:) A skoro partner mial duuze dziecki , to logiczne jest ze kiedys zostaniesz tez i babcia

Gość gość
Myślimy o dziecku. Ale to nie zmienia faktu, że będę tak młodą "babcią". a jak moje dziecko kiedyś powie, że ma taką starą mamę, która już jest babcią? mimo, ze stara nie będę. Mój mąż nie jest też jakiś stary, po prostu wcześnie się "postarał", widać synek wziął z niego przykład.

Gość gość
Nie będzxiesz żadną babacią, będziesz żóną dziadka.To nie tówj syn oczekuje dziecka, tylko towjgo meża.

Gość gość
W życiu bym się nie zgodziła, aby mi jakiś maluch babciował w wilu 30 tat, to komicznie, niech móiw ciocia, to jest neutralne określenie.

Gość gość
no ale dla takiego kilkulatka to logiczne, że żona dziadka to babcia. starszak zrozumie. ale taki maluch niekoniecznie.