Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Asia02

Zmiana kolory włosów

Polecane posty

Mam w tej chwili włosy koloru brązowego, nie są dość ciemne. Chciałabym przefarbować się na blond, nie taki konkretny i bardzo jasny, ale żebym była blondynką. Co powinnam zrobić? Rozjaśniacz na całą głową a potem dopiero wymarzony kolor, czy od razu farba?

Gość gość
Takie rzeczy tylko w salonie fryzjerskim. Kiedyś sama rozjaśniałam włosy i popaliły mi się, że miałam siano na głowie. Włosy musiałam ostrzyc na krótko.

Gość gość
masz naturalnie brązowe włosy czy farbowane ? jeśli farbowane to tylko salon fryzjerski jeśli naturalnie brązowe to farba z numeracją 100, nie musisz przedtem nakładać rozjaśniacza, ja polecam Nutrisse Garniera nr 100 te które piszą o rozjaśniaczu i dwukrotnym farbowaniu nie mają pojęcia jak rozjaśniać włosy nie paląc ich na siano

Gość gość
Jesli masz swoje wlosy to mozesz to ewentualnie zrobic sama(tylko bez rozjasniacza)),jesli farbowane to tylko fryzjer i to jeszcze dobry.Sama mozesz sobie zniszczyć wlosy i fryzjer tez potrafi potwornie zniszczyć wlosy,wczesniej można umówić sie do fryzjera np:na czesanie,obejrzy twoje wlosy i dowiesz jak on chce to zrobic,następnie sobie o tym poczytasz.Dekoloryzacja bardzo ,bardzoniszczy wlosy i potem sa suche,nie chca sie układać,wyglądają koszmarnie i moga zupełnie sie zmienić.Często potem trzeba je obcinać.Dobrze to sobie przemysl.Mozna zrobic lekką dekoloryzacje,sa tez środki rozjasniające o kilka tonów ale wazne aby fryzjer je miał i to dobrej jakości.I dodatkowo jesli chcesz miec blond to moze nie wyjść od razu porządany kolor tylko rudy,pomarańczowy bądź żółty.Sama miałam raz dekoloryzację taka porządna z bardzo ciemnych na blond- wlosy zniszczone,puszace sie ,siano to mało powiedziane,kolor słabo sie trzymał i od tej pory mam juz inne wlosy a to bylo bardzo dawno,następna dekoloryzacje była niby lekka ale tez zniszczyła mi wlosy i musiałam wrócić do ciemnego koloru aby ratować sytuacje,następna koszmar,wlosy do obcięcia na króciutko.Probowałam bo chciałam miec inny kolor wlosow i co jakiś czas sa nowsze lepsze środki a fryzjerzy mówią ze bedzie dobrze a niestety tak nie jest.Robiłam jeszcze rozjasnianie wlosow o kilka tonów takim środkiem w piance i to było ok,jednak juz potem z tym sie nie spotkałam.Ważny jest bardzo wybór fryzjera.

Gość gość
Oczywiście powinno byc pożądany kolor włosów-przepraszam za błąd.Farbując sobie sama wlosy nigdy nie wiesz co wyjdzie,nie wiesz jak chwycą kolor twoje wlosy,jaka farba bedzie ci najlepiej służyć,trzeba do tego dojść metoda prób i błędów:)Czesto kolor z pudełka farby nijak sie ma do tego co ci wyjdzie.