Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

operacja zmniejszenia stop

Polecane posty

Gość gość

witam!, mam taki problem: mam bardzo długą stopę, prawie 30cm i niestety nigdzie nie mogę kupic butów dla siebie...... zwykłe sklepy odpadają.......a to co jest w necie nie zawsze jest ładne i wygodne, czy słyszał ktoś o operacji zmniejszenia stóp? czy cos takiego wogóle jest możliwe?

Gość gość
jestes kobietą ? 30cm to rozmiar 46... faktycznie duze, u facetów to rzadkosc... o operacjach slyszalam, ale nie w Europie tylko w Chinach...u nas nikt tego nie robi, bo nie ma potrzeby, nie wiem jak oni to robią, czy skracają palce czy co :O ale stopa bedzie potem pewnie brzydka i nieforemna

Gość gość
To o czym mówisz to chińska tradycja "krępowania stóp". Deformacja stóp to za delikatne słowo. Nie mam pojęcia czy przeprowadza się zabiegi zmniejszania stóp... Teoretycznie rzecz biorąc robi się już takie cuda, że może i to jest do zrobienia... CHoć pamietajmy, że co od stóp idzie do kręgosłupa...

Gość gość
Wiem,ze teraz nawet w Polsce można skrócić chirurgiczne palce u stóp.Zmniejszenie całej stopy nie wiem czy jest możliwe ze względu na to,ze masz taki a nie inny układ kości,trzeba by skracać kości....Ale czytałam,ze facet z Kanady czy USA wydłużył sobie nogi (nie stopy)tylko trzeba miec mnóstwo kasy ,świetnego chirurga oraz nie miec wyobraźni bo to poważna ingerencja a potem moze sie to bardzo źle skończyć...Wielu ortopedów jest przeciwnym zabiegom skracania palców i maja racje a powodów jest sporo.Moze lepiej miec duza stopę ale zdrowa.Nie mozesz dostać butów a co bedzie jak zaczną się kłopoty z chodzeniem,staniem?Co jesli jak będziesz starsza i zaczną ci sie stopy zmieniać będziesz miała komplikacje,jesli zaraz po zabiegu zaczną sie komplikacje,nie będziesz mogła przeciążac stóp dłuższym chodzeniem itp?Wpisz w Google skracanie palców u stóp,można zobaczyc nawet wyniki operacji przed i po.Osobiscie nie zdecydowałbym sie.A duże rozmiary butów znajdziesz na sarenzie,np:georgia rose ,buty tej marki sa duże i sa tez inne marki tylko trzeba poszukać.Czesto sa adnotacje duże numery ale czasami nie ma takiej informacji.

Gość gość
Czytałam,ze ostatnio piosenkarka Ciara skróciła sobie palce u nóg,teraz jest to juz znany zabieg,szczególnie w USA ale s Polsce tez jest robiony jak wczesniej napisałam i wizualnie stopy nie sa zniekształcone.

Gość gość
Spróbuj tutaj się zgłosić: poradniastopy.pl Chwila szukania w Google, opinie mają świetne. No i sami szkolą chirurgów - a to o czymś świadczy :)