Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zasiłek dla bezrobotnych po 90 dniach od daty rejestracji.

Polecane posty

Gość gość

Witam, rejestrowałam się w Urzędzie Pracy 31 marca bieżącego roku. Kiedy mogę spodziewać się wypłaty zasiłku? Minęło właśnie 90 dni od daty rejestracji w Urzędzie Pracy, a ja sama zwolniłam się z pracy stąd te 90 dni oczekiwania na zasiłek.

Gość gość
a jaką informację miałaś w decyzji?

Gość gość
jesli zwolnilas sie sama to przeciez zasilek ci nie przysluguje nie wiem o co kamann :O

Gość gość
W decyzji napisano, że zasiłek mi przysługuje po 90 dniach.

Gość the most impontant
gosc powyzej - zasilek przysluguje, nie siej glupot jesli nie wiesz, nie forma utraty pracy decyduje o prawie do zaislku; z tego co pamietam to powinnas otrzymac zasilek w dniu w ktorym sie rejestrowalas, czyli juz powinien byc.

Gość the most impontant
hmm chociaz czekaj - on zaczyna sie naliczac po 90 dniach, czyli chyba dostaniesz dopiero na koniec lipca.. moze zadzwon i sie zapytaj. Bo jesli nalicza sie po uplywie tego czasu, tzn, ze otrzymasz w lipcu, sierpniu i wrzesniu

Gość the most impontant
Chociaz czekaj - zasilek nalicza sie po 90 dniach, czyli mozesz otrzymac dopiero w lipcu (za czerwiec), sierpniu i wrzesniu.

Gość gość
Jesli zwolnilas sie sama to tak jak piszesz zasilek otrzymujesz po 90 dniach, tak jest tez w przypadku gdy to pracodawca zwolni za porozumieniem stron. Nie masz terminu teraz? powinni ci chyba dac pismo o wyplacie zasilku.

Gość gość
zasiłki wypłacają z dołu czyli np za czerwiec dostaniesz 10 lipca- dajmy na to ze zasiłek przysługuje ci od 29 czerwca- to za te dwa dni czyli 29 i 30 wypłacą ci 10 lipca. Tak jest w moim urzedzie pracy, ze wypłacają 10 za poprzedni miesiąc

Gość gość
zgadzam sie , u mnie tez tak bylo

Gość leusmet
Według mnie lepiej, żeby bezrobotni korzystali z inicjatyw takich jak http://www.24gliwice.pl/wiadomosci/adepci-slaskiego-rzemiosla-50-mlodych-osob-bez-pracy-moze-wziac-udzial-w-specjalnym-projekcie/. To znacznie lepsze rozwiązanie, ponieważ dzięki temu stajemy się niezależni i z czasem możemy zarabiać tak naprawdę coraz więcej pieniędzy. A z pewnością więcej niż te, które otrzymuje się z takiego zasiłku.