Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MikiJa

Wysokie tetno ....

Polecane posty

Gość MikiJa

Czytałam ze juz duzo takich wątków było ale ja i tak chciałabym go poruszyć proszę odpowiedziecie to dla mnie ważne jestem w ciazy z pierwsza dzidzia w 18tc jeszcze do końca nie wiem czy to na 100% dziewczynka bo na każdym usg jest tak uparta i ułożona ze albo skulona albo dupka albo jakoś dziwnie nic nie wisi PAni mówi więc chyba dziewczynka :) ale przed ciąża jak sie tylko zdenerwowalam miałam wysoki puls dochodził do 140 szybko opadal ale to uczucie jak ktoś wie o czym mówię jest straszne nawet przez te kilka chwil jestem straszna panikara od dziecka więc zaraz myśle ze dostanę zawału albo umrę albo niewiadomo co tam sobie akurat w głowie wymyślne :) w ciazy staram sie panować nad sobą ale czasem bierze górę ja sie sama tez dosc szybko nakrecam jak jestem zajęta i nie myśle to jest ok teraz jestem na zwolnieniu więc wiecej myśle o ciazy o serduszku i o moim Okruszku w brzuszku i sie martwię byłam u kardiologa miałam echa serca holtery itp. Wszystko ok chodziłam nawet do psychologa to mam na tle nerwowym no a teraz w ciazy martwię sie czy dzidzi nic nie jest jak mi tak czasem serduszko szybko bije :( ciśnie mam ok cały czas niskie zawsze takie miałam czasem aż za niskie ale ja sie dobrze czuje jak mam wysoki puls tez ciśnienie mam ok . Pomóżcie napiszcie czy tez tak mialyscie bądź cokolwiek to ojca pierwsza ciąża nie krytykujcie bo ja naprawdę sie martwię :((((

Gość gość
Najlepiej zapytaj lekarza podczas wizyty. Ja mialam wysokie cisnienie w ciazy ale niestety nie wiem jak to jest jak wysoki jest sam puls.

Gość gość
nie denerwuj się. ja miałam po fenoterolu wysokie tętno, córa też, jej dochodziło do 180 nawet, norma u dziecka to chyba do ok 130-150. wszystko było ok, tylko teraz to normalnie 10 mieś i chwili nie usiedzi spokojnie, ciągle się obraca, wymachuje itp, choć jeszcze nie raczkuje wszędzie wpełznie i "ciągle w biegu" :D ale nie wiem czy to przez to czy bardziej po ojcu ;)

Gość MikiJa
Dziękuje to moja pierwsza ciazy i niegdyś nie brałam i nie biorę żadnych leków. Ale nerwus jestem straszny a to przez tatę dzidzi bo on jest tak nerwowy ze wszystko tez sie na mnie przeniosło a on jakiś i tak dziwny jest jak jestem w ciazy :( a cora (chyba) :) tez uparta po nim na trzech usg sie nie chciała przodem pokazać ! Kardiolog moj powiedział ze jak mam wysoki puls ale ciśnie ok to nic dziecko nie zagraża ze problem jest wlasnie jak sie ma wysokie ciśnienie a ja mam wręcz niskie . A tez mialyscie stresy jakies większe w ciazy ja staram sie byc spokojna ale nie zawsze potrafię :( a wtedy jeszcze sie denerwuje płacze ze moze dzidzi cos przez to będzie !!!