Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy przed USG jamy brzusznej mozna coś jeść?

Polecane posty

Gość gość

witajcie. Dostałam list ze szpitala, że mam się zgłosić na USG jamy brzusznej (podejrzenie przepukliny brzusznej po porodzie). Czy mam się jakoś przygotować, np. mniej lub więcej pić, nic nie jeść?

Gość gość
no jeśli nie musisz to nie jedz , obraz będzie wyraźniejszy jesli w jelitach nie będzie gazów i przesuwającego się pokarmu . dobrze jest też wziąć dzień wcześniej wieczorem i rano w dniu badania espumisan żeby zlikwidować gazy w jelitach . przy niektórych badaniach potrzebny jest wypełniony pęcherz , ale w twoim przypadku nie wiem gdzie ta przepuklina i czy taka konieczność zachodzi? najlepiej zadzwoń do szpitala i dopytaj.

Gość gość
przed usg nie powinno sie nic jesc , bo obraz jest nie wyrazny z pełnym zoladkiem

Gość gość
bardo Ci dziękuję za odpowiedź i cenne wskazówki. Kupię espumisan w takim razie. Nic nie będę jeść i wezmę te tabletki Właśnie czytałam różne sprzeczne informacje że pęcherz ma być pełny a gdzie indziej że pusty. Ja mam podejrzenie przepukliny w okolicach pępka to chyba nie muszę mieć pełnego pęcherza