Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie rozumiem jak można oddać rodzica do domu starcow

Polecane posty

Gość gość

Tak robi tylko patologia spoleczna

Gość gość
Patologii na to nie stać...

Gość gość
zrozumiesz, jak będziesz miec dwójkę dzieci w ciasnym mieszkaniu i będziesz chodzić do roboty na 12 godzin za najniższa krajową

Gość gość
dom starców , jest instytucją prywatną tam starszy człowiek ma opiekę lekarską pielegniarską ma swoj pokoj tw i lazienke i swiety spokoj to bardzo dobre rozwiazanie dla starszej osoby

Gość gość
moja babka siedzi w domu i się nudzi a w domu starców źle się traktuje ludzi

Gość gość
A czy gdzie jest przepis,że wszystko musisz rozumieć?Podejrzewam,że poza tym tematem, nie rozumiesz wielu innych.Jednak to już nie nasz wina,że taka ograniczone jesteś i masz problem z rozumieniem. Obyć tego tematu nigdy zrozmumieć nie musiała, bo nie dośc,z jetes tępa to dodatkowo ograniczona.

Gość gość
Nie tlumaczcie się, na pewno świetnie się czują tam sami z obcymi ludzmi

Gość gość
w takich miejscach źle się traktuje starych ludzi do tego staruszkowie czują się osamotnieni w sumie babka/dziadek faktycznie zajmuje miejsce w domu ale dokłada emeryturę babki zazwyczaj jeszcze coś ugotują a w ogóle to jest rodzina i to się kocha

Gość gość
" to jest rodzina i to się kocha " Ja nawet o psie nie mówię TO.... Ty chyba kochasz tą emeryturę...

Gość gość
Tak samo zgnijecie w domu starców, wasze dzieci maja patologiczne geny, będziecie sami gapic się w okno

Gość gość
Moja babcia mieszkała z nami i było super. Ciepło to wspominam

Gość gość
Utrzymanie w domu starców kosztuje 2,5 - 3 tys zł. Taniej wychodzi wziąć babce emeryture i wystawić w oknie ;)

Gość gość
"Ty chyba kochasz tą emeryturę" nie mieszkam z babką ale ją odwiedzam i w sumie wolała bym z nią mieszkać kiedyś do mnie przyjechała na miesiąc i było fajnie tylko że ona już jest za stara żeby podróżować i się nawet przeprowadzić ciotka sobie ją zagarnęła

Gość gość
To może zostaw ciotce babki emeryture, a babke zabierz...

Gość gość
kiedyś byłem przeciwny, ale z czasem myślę że to dobre rozwiązanie o ile dom starców ma lekarza i dba o tych ludzi

Gość gość
Nie da się zrozumiec takiej osoby, która stoi już w takiej sytuacji, moja kolezanka po prostu nie miala wyjscia, widziałam jak to przezywa i w koncu oddala mame tutaj www.domopiekinestor.pl

Gość gość
ja rozumiem bo pracuje w DPS. Sa osoby ktore sa w takim stadium np Alzheimera ze nawet personelowi jest ciezko takie osoby upilnowac. Uciekaja, krzycza, drapią. Przykry widok. Lepiej zapewnic dobra opieke takiej osobie niz samemu przez to przechodzic. Nie rozumiem natomiast ludzi ktorzy oddaja rodzicow do domu opieki tylko dlatego ze SA STARZY to jest przykre i niezrozumiale. Jak ktos jest chory to idzie to zrozumiec ale tak bo zajmuje miejsce w domu ?? I powiem wam ze takich jest nawet wiecej niz tych obłoznie chorych :(

Gość gość
To normalne, uwierze, czasami jest tak, ze nie ma możliwości opieki 24h na dobe, przeciez każdy ma swoje Zycie musi się utrzymac, itp. Jest wiele przyjaznych domow opieki seniorom, np. www.domopiekinestor.pl

Gość gość
To nie jest nic dziwnego, czasami po prostu nie ma możliwości już opieki 24h i co wtedy? Sam mam jednego członka rodziny w tym domu www.domopiekinestor.pl i każdy tak naprawde jest zadowolony w miare z tego rozwiaznai

Gość gość
Nie wiem, co w tym dziwnego. Jak sobie wyobrażasz pracować np. w mieście oddalonym kilkadziesiąt km od rodzinnego, pracę kilka godzin dziennie, aby utrzymać siebie i rodzinę, a w mieście rodzinnym i pobliskich nie ma ofert pracy z Twoim zawodem? Wtedy jest problem z przyjazdem na herbatkę do domu, a co dopiero sprawowaniem opieki, kiedy tego potrzeba.

Gość gość
zapytaj o to partię PO !!! do czego doprowadzili że tak dzisiaj się właśnie dzieje !!!! młodzi za granicą a starzy w domach opieki !!!!! ch...j nie partia ! ch...j nie politycy ! sprzedali Polaków i Polskę śmiecie mafijne !