Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Testujemy

Jakie pesto polecacie?

Polecane posty

Gość gość
W domu zrób. To z linka to jest marna podróba tanimi kosztami (nieokreślony ser żółty zamiast pecorino i parmezanu, nerkowce zamiast pinioli, olej słonecznikowy zamiast oliwy; śladowych ilości tych prawdziwych składników pesto genovese w tym słoiczku nie ma co liczyć). Żadne kupione nie ma porównania z takim domowym. Absolutnie żadne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Popieram, najlepiej zrobić w domu. Nie spotkałam jeszcze dobrego kupnego pesto. Zawsze faszerują je najdziwniejszymi składnikami, smak jest delikatnie mówiąc odpychający. Teraz bazylię można kupić w wielu miejscach, bywa nawet w niewielkich warzywniakach, a w większych marketach to już jest prawie zawsze. Tak samo orzeszki piniowe, jeżeli nie to zawsze można je kupić przez internet albo zastąpić innymi (nawet zwykłymi pestkami słonecznika w wersji budżetowej). Porządny ser i oliwę można kupić w bardzo wielu miejscach. Na mały słoiczek pesto nie potrzeba ogromnej ilości składników, a smak jest obłędny. Nie znajdziecie go w sklepach. Zawsze mnie zastanawiało, dlaczego oni dodają do sklepowych pesto kwas mlekowy i inne dziwne substancje z mleka? To chyba przez nie kupne pesto mają taki dziwny i nieświeży smak.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Wiadomo, że domowe najlepsze. Jednak to często jest droga impreza, ponadto nie zawsze się chce (bo jednak dobre składniki do pesto nie są dostępne we wszystkich sklepach). Także szukam czegoś gotowego ale dobrego :).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nie ma w Polsce takiego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jak gotowe to ewentualnie Sacla albo Barilla. Też bez oliwy i na nerkowcach, ale przynajmniej sery mają w składzie właściwe. Ja czasem robię tak, że kupuję takie pesto, odsączam z oleju (mam potem aromatyzowany olej do sałatki czy smażenia) i dodaję dobrą oliwę. Ale najczęściej jednak robię pesto od podstaw.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Serio? Ani jedna firma w 40 milionowym kraju nie sprzedaje pesto robionego na oliwie z oliwek? Żenujące.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość klabink
A próbowaliście pesto z la selvy? ja osobiscie nie spotkałam lepszego. jest naturalne, w sensie bez żadnej chemii i smakuje naprawdę dobrze, bez porównania z tymi z lidlów nie lidlów. owszem, jest ciut droższe, ale na pewno warte swojej ceny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kto by pomyslał
Tak! z la selvy najlepsze! i jest nawet rukolowe :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość moreninka
ja ostatnio kupiłam pesto z primo gusto, rewelacyjne, jak prawdziwe, nie trzeba w ogóle robić samemu skoro można kupić gotowe takiej dobrej jakości pesto.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kokoszka777
Od dawna kupuje tylko pesto z firmy Primo Gusto. Jest idealnie przyprawione. Wpadam do domu, wyjmuję je ze słoiczka, mieszam z gorącym makaronem i mam przepyszny obiad.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ewkaszmidt
Własne pesto robię dopiero od niedawna i na tyle się do niego przekonałam, że nie chcę już wracać do tego kupowanego w sklepach. Zwłaszcza, że sama modyfikuję składniki według mojego gustu. Jakie urządzenie do rozdrabniania składników polecacie? Zastanawiam się, które wybrać z tego zestawu - https://www.morele.net/agd/kuchnia-i-gotowanie/blendery-304/.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Sacla jest ok. A macie w Polsce te nowe rodzaje?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kokoszka777
Ja zdecydowanie polecam pesto od Primo Gusto. Ma fajny, zdrowy skład i świetnie smakuje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość figlufka
ja też kupuję tylko i wyłącznie pesto z primo gusto bo smakuje jak to robione samemu w domu, jest rewelacyjne, a poza tym można dzięki niemu szybko przygotować obiad, do pesto dodajemy tylko makaron i danie gotowe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość vickova
ja też znam pesto z primo gusto, jest naprawdę rewelacyjne, na bazie naturalnych składników, smakuje rewelacyjnie, też sama często kupuję je do makaronu, bo pesto uwielbiam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość prelka
ja uwielbiam pesto z primo gusto, jest rewelacyjne takie jak to które jadłam we Włoszech jak byłam tam na Erazmusie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A do pesto trzeba też dobrać odpowiedni makaron, jak najbardziej lubię te od http://makaronyanna.com.pl/, chociaż zdarza mi się też korzystać z innych, ale za każdym razem smakuje inaczej ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×