Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

katar od zębów?

Polecane posty

Gość gość

Moja córka ma pół roku, przebiły się jej dolne jedynki. Przed wyjściem zębów miała biegunkę, teraz ślini się jak szalona i od wczoraj ma wodnisty katar. Nie ma gorączki ani chrypki, ma apetyt i jest wesoła. Podaję jej 2x wit. C i 2x wapno i inhaluję solą fizjolog. Czy katar może być od zębów czy raczej to infekcja. Syn przy ząbkowaniu nie miał żadnych objawów,więc dla mnie to nowość.

Gość gość
up

Gość gość
oczywiscie ze moze, jakby to byla infekcja to pewnie najpierw bylby np kaszel, poza tym sama napislas ze katar jest wodnisty,

Gość gość
Wcale kaszel nie musi byc przy infekcji. Po drugie,nie potrafie ci odpowiedziec,bo moj syn ma katar z malymi przerwami juz z dwa miesiace,bez innych objawow,zabkuje i jest zagadka dla lekarzybo albo zeby albo alergia na pylki a jest zbyt maly na diagnoze:alergia. A po trzecie jakie masz wapno? Bo mi mowia w aptekach i lekarze,ze dopiero od trzeciego roku zycia mozna podawac wapno?

Gość gość
Podaję Sanosvit, lekarz mi takie zalecił. Katar w zasadzie jest w jednej dziurce,wczoraj wieczorem zaczął jej wypływać ciurkiem. Jest przeźroczysty. Myślałam,ze zaraziła sie od brata, bo jest trochę przeziębiony,ale przy poprzednich infekcjach miała wydzielinę żółto-zieloną i chrypę a teraz tylko katar i kichanie( co chwilę kicha).

Gość gość
To moj juz tak ma drugi miesiac wlasnie. Czasami z jednej dziurki,czasami z dwoch ,czasami tylko z.drugiej. tez myslalam ze sie zarazil,bo i ja i maz w miedzyczasie chorowalismy,ale osluchowo czysto,wydzieina wodnista i przezroczysta, nie gestnieje,nie zmienia koloru, tak szybko jak sie pojawia to potrafi znikac. A ja nie potrafie zaobserwowac czy znika bo np.zabek sie przebije czy zmienia sie pogoda i oczyszcza sie powietrze. Bo to wszystko sie zbiega ze soba. Ida mu teraz wszystkie czworki. Jedna wyszla.cala reszta powoli sie przebija.

Gość gość
najdziwniejsze jest to że ten katar wystąpił 2 tyg. po przebiciu się zębów, ślinić się też ślini bardziej niż przed wyjściem jedynek. Zastanawiam sie czy czasem nie idą jej górne jedynki. Nie pamiętam w jakich odstępach pojawiały się kolejne zęby u syna . Gdyby pojawił sie kaszel albo wydzielina zmieni kolor to pojadę do lekarza a tak będę robić to co do tej pory.

Gość gość
Moje dziecko ma przy kazdym ząbkowaniu taki wodnisty katar. Ale ostatio taki sam lejacy katar pojawil mu sie przy alergi na pylki.

Gość gość
mój synek tez miewał katar przy zabkowaniu, był taki jak kurze białko i mniej uciążliwy jak przy infekcji, mniej intensywny. poza tym dostawał rumieńców na policzku, zawsze po drugiej stronie, niż szedł ząbek.

Gość gość
Tu autorka, jednak katar nie jest spowodowany zębami. Katar w dalszym ciągu leci ciurkiem ale doszły łzawiące i czerwone oczy. Pojechałam z małą do lekarza, bo oczu lało się jak z nosa, do tego oczy miała czerwone jak królik. Nie było naszego pediatry,ale inna pani doktor powiedziała że to są objawy kataru siennego. Córka jest alergikiem, ma skazę białkową, jest uczulona na niektóre produkty spożywcze. Mam podawać jej fenistil w kroplach i biodacynę do oczu. Dziś ma podwyższoną temp. 37,4 ale lekarka twierdzi że mieści się w normie. Być może uczulenie jest od pyłków, bo syn tez kicha i prycha a niestety alergię dostali w spadku po tacie.

Gość gość
U mojego dziecka niemal przy kazdym przebijaniu ząbka była lekka infekcja kataralna, czasem biegunka, pojawiała sie tez gorączka. Ale katar był raczej gęsty, a nie wodnisty. Biodacyne my dostawalismy do noska, mimo, ze to krople do oczu ale z antybiotykiem i faktycznie katar mijał dośc szybko. Na gorączkę i przeciwbólowo stosujemy Milifen, polecam również, bo to odpowiednik Nurofenu w tańszej wersji.

Gość gość
Moj syn tez tak wyglądał ostatnio jak twoja corka. Jest alergikiem. Super jest syrop aerius, tylko na recepte. On ma opóźnione dzialanie i zeszlo mu wszystko po okolo 3 dniach ale od tamtej pory mamy względny spokoj. Jak tylko zauwaze ze zaczyna sie cos dziac tzn pojawia sie katar to daje syrop przez okolo tydzień i mamy spokoj na dluzej.

Gość gość
małej dziś jest lepiej, kataru nie ma,łzy nie lecą, ma lekko zatkany nos,ale generalnie samopoczucie jest lepsze.