Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paweł765

Nie powiedziała mi o ciąży...

Polecane posty

Gość Paweł 765
Dziękuje za wszystkie rady :) bardzo mi pomogliście, teraz najważniejsze jest dla mnie odbudowanie relacji z córką co do jej matki zobaczymy jak się nam ułoży póki co nie chce jej naciskać , musimy obydwoje sobie to przemyśleć na spokojnie...co do pieniędzy ustaliliśmy że je będzie brała chociaż nie wiem czy dotrzyma umowy ;/

Gość gość
Nie wiem czy ten temat jest prawdziwy czy nie, nie wazne. Chce uswiadomic wszystkich jadacych po dziewczynie, co to sa prawa rodzicielskie. Otoz to nie alimenty i spotkania z ojcem ale WSPOLNE DECYZJE PODEJMOWANE DO 18 ROKU ZYCIA DZIECKA. A to oznacza ze matka bez zgody ojca z ktorym nie jest nie moze: -wyrobic paszportu dziecku -wyjechac na urlop poza granice kraju -wyslac dziecka chocby na wycieczke szkolna zagranice -zmienic adresu zamieszkania na taki ktory utrudnialby ojcu kontakt, czyli np przeprowadzic sie po dostaniu gdzies lepszej pracy -podejmowac samodzielnie decyzji co do wyboru przedszkola czy szkoly -ojciec moze w kazdej chwili wpasc i zabrac dziecko ot tak z przedszkola i nie oddawac. Po prostu I jeszcze miliony innych spraw. A kto opowiada takie bzdury, ze kobieta mysli o sobie a nie o dziecku, zwyczajnie nie zna zycia i malo wie o tym jak dziala polskie prawo. Ja, na jej miejscu powiedzialabym w szpitalu ze ojciec nieznany.

Gość gość
Ty wyzej nie znasz zycia kpbieta moze bez problemu opuscic kraj z dzieckiem, ojcowie nie maja zadnych praw. Wiekszosc dzis kobiet tak sie puszcza, ze ojciec w wiekszosci przypadkow jest nieznany.

Gość gość
Jesli ma paszport, a paszportu nie wyrobi bez zgody ojca. Nawet jesli wyjedzie do kraju UE to bedzie miala duze problemy jesli zatrzyma ja patrol policji, dziecko zachoruje czy zdarzy sie cokolwiek. Nie wyjedzie tez na stale bo nie zapisze dziecka nawet do zlobka. Od jakiegos czasu w portach lotniczych i morskich nie wystarczy paszport dla dziecka ale potrzebna tez jest notarialnie potwierdzona zgoda drugiego rodzica na wyjazd dziecka z kraju, wiec nawet paszport nie wystarczy.

Gość gość
I nie opowiadaj ckliwych historii o tym jak to ojcowie sa pokrzywdzeni, bo w Polsce wygrywa ten kto jest bardziej chamski, silniejszy, nie waha sie oszukiwac, naginac prawo i isc na calosci. A to nie zalezy od plci.

Gość gość
Ojcowie sa pokrywdzeni ale tobie taka sytuacja pasuje bo jestes kobieta!

Gość gość
Nie masz zadnych argumentow, nie podajesz zadnych faktow, tylko swoja obiegowa opinie. Jakos trudno przyjac mi ja z pewnik.