Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

ok pójdę mam nadzieje ze to nie żadna choroba często mnie boli głowa :-( tylko martwię się jak o tym powiedzieć mamie Boże masakra ;/(

Gość gość
Wejdź w pierwszy temat i kliknj Odpowiedz na ten temat. A nie Dodaj nowy temat.

Gość gość
Ciąża to nie choroba. Swoją drogą to jak sobie tłumaczyłaś te 5 tematów skoro twierdziłaś ze to nie ciąża?

Gość gość
Najważniejsze to jest teraz to, żebyś poszla jak najprędzej do ginekologa żeby ocenil czy z dzieckiem wszystko dobrze

hmm byłam u ginekologa ale nie jest tam na zapisy a nie wiem czy dziecku się coś nie stanie hmm mam jeszcze zapytanie co to może być jak macica bardzo boli ?

Gość gość
O co ci chodzi? Weź przypomnij swój problem, bo myślisz, że ludzie pamiętają co tam miesiąc temu pisałaś?

Gość gość
Weź napisz coś więcej o swojej sprawie, bo ten temat nic mi nie mowi a nie będę grzebać po forum szukając tego co pisałaś miesiąc temu. Opisz wszystko od nowa.

porostu robiłam 5 testów ciążowych i wyszły pozytywnie od 4 miesięcy nie mam okresu wiec poszłam do ginekologa ale mam termin dopiero na 5 sierpnia i boje się o dziecko nie wiem czemu mnie macica boli morze pomożesz

Gość gość
Czytaj: "Bóle brzucha II trymestr Macica coraz szybciej się rozciąga i w efekcie możesz czuć bóle w podbrzuszu, a także bóle pleców. Wzrost macicy jest uwarunkowany wzrostem znajdującego się w niej płodu. Rozciągnięciu ulegają również więzadła macicy. To rozciąganie w niektórych przypadkach może wiązać się z występowaniem okresowego, czasami dość silnego bólu. W drugiej połowie ciąży mogą pojawić się niegroźne bóle związane z ruchami płodu odczuwane jako „wiercenie się dziecka” czy „bolesne kopnięcia”. Niektóre dolegliwości mogą być niestety sygnałem niebezpieczeństwa straty ciąży i wymagają szybkiej porady lekarskiej. Jeśli bóle są coraz silniejsze, regularne, brzuch twardnieje, udaj się natychmiast do lekarza! Takie dolegliwości mogą oznaczać odklejanie się łożyska, co wiąże się z niedotlenieniem, a nawet śmiercią płodu! Lepiej jest „dmuchać na zimne”!" A dlaczego nie poszłaś wcześniej do lekarza skoro tyle czasu nie miałaś okresu a testy były pozytywne?

okey dziękuje za poradę a nie poszłam z tego względu ze musiałam chodzić do szkoły a po szkole odrazu do domu nie mogłam wychodzić ale teraz boje sie jak moja mama się dowie ze jestem w ciąży w takim wieku to nie wiem co mi zrobi

Gość gość
To jeszcze nie powiedziałaś? A poza tym szkoła się skończyła miesiąc temu a twój temat jest z przed miesiąca więc ciężko mi uwierzyć, że przez miesiąc czasu żaden ginekolog nie przyjął ciężarnej i to jeszcze nastolatki.

Gość gość
A czy to ważne ile mam lat? Skoro byłaś gotowa na współżycie to musisz być gotowa na skutki współżycia. To już tyle czasu a twoje dziecko jest bez nadzoru lekarskiego. Nie ma co sie bać tylko powiedzieć mamie i czym prędzej do lekarza iść, bo nie wiadomo czy wszystko jest ok. A co z ojcem dziecka?

dobrze obiecuje posłucham cie i pójdę wcześniej do tego lekarza na szczęście o ojca dziecka się bać nie muszę bo jestem z nim i tylko z tym jednym to robiłam

Gość gość
Koleżanka zaszła w ciążę mając 14 lat i świat się nie zawalił. Nie ty pierwsza wpadłaś i nie ostatnia. Nie zwlekaj już z wizytą u gina bo to ważna sprawa. Pewnie nie mówiłaś rejestrując się do lekarza, że jesteś w ciąży i dlatego tak się to przeciąga. Idź do mamy i powiedz jak jest.

Gość gość
No to takie rzeczy trzeba od razu mówić przy rejestracji a już musowo w takiej sytuacji jak twoja. Widzę że masz dziwne podejście do całej sprawy. Dość olewackie. Nie dostaniesz becikowego z tego powodu. Obyś tylko dziecku nie zaszkodziła przez tak długie olewanie ciąży. A kwas foliowy i witaminy bierzesz chociaż?