Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anitka123

Pnącza na siatkę

Polecane posty

Mam ogrodzenie z siatki. Potrzebuję jakiegoś szybkorosnącego pnącza które zasłoni mnie od sąsiada. Na tuje mnie nie stać :(

Gość gość
Winobluszcz szybko rośnie i pięknie się przebarwia ( jesienią robi się bordowy ) jeden minus łysieje na zimę ...

No coś w tym stylu - nie chcę się zbytnio wystawiać na pokaz :) Apropo winobluszczu - czy jeżeli mi siatka obrośnie to czy lęgnie się tam dużo owadów typu komary?

Gość gość
Nie ,mi nic się tam nie zalęgło ...no może pszczółki sobie tam działają ...ale da się przeżyć a po kilku latach efekt jest niesamowity ( żywy płot)

Super - na zimę może wyłysieć to mnie nie interesuje bo i tak praktycznie nie siedzę na dworze. Pogooglowałam trochę o winobluszczu i się na niego zdecyduję. Dzięki.

Gość gość
Mówiłam .że ładny ;)

Gość gość
14.15 Wsadz se małego do temperówki bo głupiejesz

winobluszcz, kokornak (rośnie jak durny, przez 4 lata zagłuszył mi wszystko po drodze!) z tym, że kokornak podobno lubi cień, ale u mnie rośnie na wschodnio-południowym płocie i ma się fantastycznie :D Daje bardzo głęboki cień, bo ma ogromne liście nachodzące na siebie.

Jeszcze jedno: czy taki winobluszcz potrzebuje jakiejś specjalnej pielęgnacji, gleby czy wystarczy wkopać i oprzeć na siatce?

Gość gość
winobluszcz przemarza zimą często i nie rośnie tak intensywnie jak kokornak. lepiej kokornak mieć, poczytaj w necie, kokornak wytrzyma nawet największy mróz