Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liliana1

in vitro niedrożność obustronna

Polecane posty

Gość gość
slonko al eni kazdy ma szanse dostalas -to sie ciesz gratuluje ale nia kazda bezplodna czy tam nieplodna -dostaje ja tam mam szczscie bo naturalnie zachadze od razu:) ale mam znajome co sie lecz i niestety ladfnie to wyglada w tv:) a prawda jest inna

Gość gość
nie jest latwo dosstac sie do invitro za free

Gość liliana1
kurde co sie czepiacie????moj przypadek nie jest tak tragiczny chodze do lakarza do kliniki leczenia niepłodności i mój gin powiedział ze w naszym przypadku jest to koszt mały i kazał złożyć papiery i ze zostane tam napewno zakwalifikowana bo jego klinika to wykonuje między innymi on a ze jestem jego pacjentka to wiadomo i że sierpień wrzesień będziemy działać zalezy od miesiączki oczywiście wczesniej wizyta u nich z mężem i zakwalifikowanie a napewno zakwalifikuja tak powiedział.Nie rozumiem waszych żartów w stosunku do mnie nie jestem dzieckiem nie mam na co czekać co mam czekac do 40 i wtedy lekarze patrzą jak na głupią odrazu lekarz powiedział ze oby więcej par się decydowało w naszym wieku bo sa wieksze szanse.NARA

Gość liliana1
i jesteśmy przygotowani na koszty jakie by nie były,jeśli byśmy pięniędzy nie mieli to na dziecko bysmy się nie zdecydowali,a jeśli komus z was ich brak to przykro mi albo szkoda na upragnione dziecko https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0CDcQFjAB&url=http%3A%2F%2Fovum.com%2F&ei=TDC4U4bgKeXD7AbozIDIDw&usg=AFQjCNGSDAqtv4Si7aztHwKulwQ8YzOHwg

Gość liliana1
WYKONYWANE ZABIEGI: Cena zł: IVF-ET Klasyczny 4 300,00 IVF-ICSI 5 300,00 Etapy procedury in vitro: Stymulacja z punkcją 1 400.00 Hodowla i transfer 2 900,00 ICSI 1 000,00 Mrożenie zarodków metodą Slow Freezing 500,00 Mrożenie zarodków metodą Witryfikacji (mrożenie 2 zarodków lub 4 oocytów) 500,00 Każde dodatkowe 1-2 zarodki lub 1-4 oocyty 300,00 Monitoring i transfer mrożonego zarodka w tym w tym Assisted Hatching (nacięcie osłonki zarodka) AH (nacięcie osłonki zarodka) 900,00 Inseminacja domaciczna IUI 480,00 Inseminacja nasieniem dawcy AID 750,00

Gość gość
sama widzisz jakie kwoty

Gość gość
ja mysle za mloda jestes na dziecko to raz na inwitro to 2 masz 10 lat i mozesz naturalnie pocac i probowac anie pchac sie w in witro moje zdanie /zycze naturlanego poczecia jedz na dobra wycieczke wyluzuj sie zdaj magisterke i nie cuduj

Gość gość
nie wiem czemu uwzielyscie sie na dziewczyne. zazdroscicie jej refundacji czy tego ze trafila na dobrego lekarza i w mlodym wieku dowiedziala sie jaki ma problem? obustronna niedroznosc sama nie przejdzie. nic to nie da czy bedzie sie starala naturalnie jeszcze kilka miesiecy czy kilka lat. skoro lekarz jej wyraznie powiedzial ze sam tez nie jest w stanie udroznic, to nic tu po czekaniu, zostaje in vitro. jedyne co moglaby zrobic to isc z cala dokumentacja na konsultacje do lekarza nie powiazanego z klinika, zeby miec pewnosc, ze nikt nie robi z niej 'klientki' zamiast pacjentki.

Gość gość
z in vitro rodzą sdie dzieci bez czaszki jak ostatni przypadek lekaza Chazana

Gość gość
Ja mam dziecko z in vitro i ma wszystko na swoim miejscu . A niedrożności nie da się tak łatwo wyleczyć,nawet jakby choć trochę udało się udrożnić jajowody to jest ogromne ryzyko ciąży pozamacicznej,a to grozi poważnymi komplikacjami,a nawet śmiercią ( sama byłam w c pozamacicznej i nikomu tego nie życzę) . Ale tak to jest najwięcej jadu wylewają tu te co nie miały problemu z zajściem w ciążę.

Gość gość
topik jest o in vitro, wiec rozmawiajmy o medycynie konwencjonalnej a nie hokus pokus typu 'naprotechnologia'. rece opadaja jak sie czyta te katolskie bzdury.