Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak szybko poradzić sobie z mdłościami w ciąży.

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, moja sytuacja może bawić, ale potrzebna jest szybka pomoc. Jestem na początku ciąży i własnie po raz pierwszy wystąpiły u mnie mdłości. TAK , WŁAŚNIE TERAZ- zaczęło się jakieś pół godziny temu. .. a myślałam , że jeśli się pojawią to rano. Wszystko byłoby ok, gdyby nie fakt, że jestem teraz w pracy. W czym problem? PRACUJĘ NA STOISKU NA PASAŻU CENTRUM HANDLOWEGO! Do toalety za daleko, jestem cała na widoku i nie mogę opuścić stanowiska pracy... na razie tylko mnie mdli ale nie ręczę za siebie gdy podejdzie klient lub klientka z intensywnymi perfumami... Może macie jakiś szybki sposób na to by to złagodzić....

Gość gość
mi pomagało tylko jedzenie czegoś. tylko jak coś żułam, to mnie nie mdliło. dobrze, że nie przytylam za dużo:P

Gość gość
witaj, jestem w 4 miesiącu ciąży, przez okres od 7 do jakigoś 12 tyg ciąży miałam mdłości całymi dniami, czasem zaczynały się od 4 rano, kończyły o północy. Trwały całymi dniami, apetytu za bardzo nie miałam. Pomagała mi coca-cola tylko prawdziwa, inne podroby nie pomagały. Ale ostrzegam cola nie zawsze CI pomoże, czasem będziesz miała chęć płakać, przynajmniej ja tak miałam. Od 10 tyg ciąży cola przestała pomagać, przerzuciłam się na wode niegazowaną, niby nie pomagała ale zawsze to coś. Przez okres mdłości jadłam kęsy obiadu i dużo, dużo owoców. Tak jest do tej pory :) przytyłam 20 dag, by 3 tyg później schudnąć 1 kg. Jeśli sen Ci coś pomaga to śpij śpij i jeszcze raz śpij. Ja w dzień śpie ledwie 40 min. I masuj brzuch a właściwie podbrzusze mi to pomagało ;]

Gość gość
Koleżanka z pracy piła herbatę z imbirem i wcinała migdały i jej bardzo pomagało

Gość gość
żucie chleba, najlepiej skórka albo suchary. ale jak jesteś w pracy to nie możesz ciągle mielić tych skórek. migdały, troche herbata z imbirem i na mnie działała odgazowana !!! pepsi. mdłości po tym nie przechodziły zupełnie, ale przynajmniej nie haftowałam ludziom na buty

Gość gość
Dzięki dziewczyny. Już jest dobrze, a na pewno lepiej. Pomogły wafle ryżowe i woda mineralna. Ten napad mdłości to chyba efekt pominięcia pory drugiego śniadania.

Gość gość
Uwazaj z imbirem,niby wielu osobom pomaga ale ja mialam mdlosci. Jdnak po imbirze to juz zygalam jak kot. Nawet witaminy z imbirem oslabiajace mdlosci powodowaly u mnie wymioty. Migdaly tez mi nic nie dawaly.tylko wlasbie jedzenie czegokolwiek innego. Szczegolnie jablek.

Gość gość
witamina b6 nieluje mdłosci