Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Benoit

Jak przestać przejmować się co inni o tobie pomyślą?

Polecane posty

Jak w temacie.Mam taki problem,który "czasami" mnie ogranicza i generalnie przejmuje się ludźmi. Nie lubię chodzić na imprezy bo boje się co inni o mnie pomyślą,że nie umiem tańczyć i się bawić.Oczywiście w innych aspektach życia jest podobnie,możecie coś doradzić ? :(

Gość gość
Pójdz o krok dalej pomyśl co z tego, że coś sobie o tobie pomyśla? Ale po pierwsze to kazdy myśli, że ludzie o nim myslą, a tak naprawdę ludzie mają w******* i każdy myśli :co sobie ktoś o MNIE pomyśli.. ludzie myslą o sobie, a nawet jeśli o tobie to tylko przez tą sekunde, potem mysla o swoich sprawach, każdy ma swoje życie i tak dalej..

o tak to swieta racja. Czlowiekm przejmyje sie tym co kto o nim pomysli ale wiekszosc ludzi to robi wiec problem sam sie rozwiazuje :) pierwsza najwazniejsza kwestia to pokochac sama/samego siebie wtedy ocena innych spada na daleki plan a nawet jesli okarze sie ze cos sie nie powiodlo, palnelo jakas glupote itd to w momencie gdy akceptuje sie dsamego siebie jest to malo istotne. Ja tam siebie uwielbiam i choc czasem tez sie stresuje jak gdzies wypadne-to normalne kazdy tak ma. Po chwilach przemyslenia dochodze jednak do wniosku ze ch...olera mnie to obchodzi bo sama ze soba czuje sie ok :) Nie warto skupiac sie na opiniach ludzi gdyz zycie jest jesdno a takim postepowaniem mozna zaprzepascic nie jedna szanse :)

Gość gość
Wyjść naprzecie im i wykrzyczeć-pocałujcie mnie wszyscy w dupę-poważnie !

spojrz na innych. czzasami nie moge sie wydziwic jak niektore laksi sa pewne siebie. a potem im zazdroszcze, bo tez chcialabym tak miec i sie nie przejmowac wszystkim. zcycie jest zbyt krotkie zeby klopotac sie innymi. rob tak zeby byc szczesliwa. trzeba zmienic nastawienie