Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc28

Waga dziecka w 32tygodniu..

Polecane posty

Gość gosc28

Czy waga 1890g to bardzo mało? Lekarz mi powiedzial,ze będzie mały.. czytam różne artykuły i waga jest różna. Boję się trochę. Ciężko przeżywam tą ciążę.

Gość gość
ciesz się, że będzie mały, a nie 4 kg klocek. Małe dziecko łatwiej urodzić. Poza tym te pomiary z usg są bardzo orientacyjne- waga może się róznić nawet o 25%

Gość gosc28
Ja wiem, ze moje dziecko nie bedzie mialo 4kg, coreczke urodzilam z waga 3kg, ale lekarz powiedzial to takim tonem jakby moje dziecko na tym etapie bylo ză male i cos bylo nie tak... Moze sobie wkrecilam.. Ile wasze maluchy wazyly w 32tygodniu?

Gość gość
to znowu ja- gość 12:20 właśnie sprawdziłam w książeczce i moja w 32 tc miała 1700g, więc jeszcze mniej. oczywiście może być minimalny błąd pomiarowy. Termin mam na 10.07 i liczę, że bedzie miała ok 3kg i jakoś uda mi się ją sprawnie urodzić, bo poród mnie przeraża, zwłaszcza to co będzie po porodzie sn

Gość gość
Mój w 33tc miał 1700g. W dzień porodu waga z usg 3800. Urodził się z wagą 3040g.

Gość cristi 3243
Hej.. właśnie te pomiary w usg są dziwne moja mała na usg niby wazyła 3600 a jak już się urodzila to miała 3250 .. ciesz się ciazą to najpiękniejszy okres w życiu kobiety :) Powodzenia :)

Gość gość
Sprawdziłam u siebie.Dziecko w 32+3 ważyło 2202g. Teraz będziesz wchodzić w etap,gdzie dziecko będzie przybierało po 150 g tygodniowo,a potem po nawet 200 tygodniowo.Zostało Ci 8 tygodni,więc powinno przybrać jeszcze przynajmniej 1200,a na pewno przybędzie mu więcej,więc 3 kg będzie miało.Myślę,że jest OK.

Gość gosc28
Nie wiem czy dotrzymam do terminu, moja cora urodzila sie w 39tc z waga rowna 3kg wiec teraz waga bedzie pewnie podobna. Czytam artykuly na necie i waga w 32tc waha sie od 1700 do 2kg wiec chyba to dobra waga, nie wiem czemu lekarz tak to podkreslil. Nastepne usg mam w 35t2d mam nadzieje ze maly bedzie mial chociaz 2400g. Dziekuje dziewczyny, jestem zmeczona juz bardzo, pierwsza ciaza przebiegala super a ja do konca bylam pelna energii. Druga ciaza i bardziej meczaca i co chwile jakies problemy i strach wiekszy :)

Gość gość
31 tydz + 5 dni waga 1970 lekarz mówił ze super

Mój okruszek w 32tc ważył 2kg. Jedni mówią, że mało, drudzy, że w normie. Ja wierzę, że maluszek sam wie ile ma ważyć i się już tym nie przejmuję :)

Gość gość
Iblea 2*kg w 32 to nje okruszek a nawal dzieciaka :) Ja się najbardziej bałam, że moje dziecko nie jest małe, bo taj poprostu ma, tylko ze cóś jest nie tak..

Gość - no widzisz, dla Ciebie to kawał chłopa :P a położna w31 i 33 tc powiedziała, że synek jest malutki, w dolnej granicy. Lekarz ginekolog w 32 powiedział, że jest "akurat" jak na 32-34 tydzień. Komu wierzyć? Ja wierzę, że synek sam wie ile ma ważyć :P:P Jeżeli nie mówią, że jest tak mały, że chyba się nie rozwija to nie ma co się przejmować. Każda z nas inaczej przechodzi ciążę, maluchy rozwijają się każde we własnym tempie. Najważniejsze to dbać o siebie, własne samopoczucie bo wszystko odbija się na naszych pchełkach :)

Gość gość
Moja córeczka w 32 tygodniu ważyła 2150. Urodzila sie w 39 tygodniu 3650g

Gość gość
Ja zglupialam już. Waga 1900-2000g w 32tygodniu jest na 50centylu, to bardzo ladna waga.

Gość gość
Ja wiem że kazdde dziecko rozwija się w swoim tempie ale słyszeliście o hipotrofii? Tego się boję.. Moja koleżanka urodziła dziecko w 39tygodniu dziecko z wagą 2300g.

Gość gość
Ja co prawda 32tc zacznę dopiero w środę, ale byłam byłam wczoraj na wizycie u lekarza i mały waży 1650g :)

Gość gość
Moja mała w 30 tc miała 1800. Lekarz twierdził,że jest duża. Urodziła się w 39tc i miała 3920g