Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak "odnocnikować" dziecko?

Polecane posty

Gość gość

Mój syn ma 4 lata i mamy problem z nocnikiem - jak się go pozbyć? Jak przekonać go do kupy na sedes? Nakładki nic nie dają - nie chce z nich korzystać. Mówi, że siku może robić na kibelek, ale kupa musi być na nocnik. Nie mam siły, bo gdzie nie pojedziemy trzeba kupować tron :O a dużo podróżujemy i mam już dość.

Dziecko jak kobieta, ma w sobie ciążę przez jakiś okres. Ten okres to twój czas, ażeby ustalić własne ego do jego osobliwości. Albo kochasz i prosisz, albo takie życie i wrzeszczysz.

Gość gość
próbuj, tłumacz. ale nic na siłę.

Gość gość
dokładnie, wszystko na spokojnie. Może taka nakładka na sedes jak tu na stronie są akcesoria dla dzieci do łazienki - http://www.toyka.pl - pomoże? U na sprawdziła się świetnie. Kolorowa,we wzorki, znacznie pomogła naszemu maluchowi się przekonać ;)

Gość gość
ja miałam podobny problem tyle,że mój ma 2,5... kupiłam fajną nakładkę na sedes,ale on ani myślał na nią siadać! Nakładka poleżała w kącie ok.miesiąca i pewnego dnia chciał siku,sam wziął ,położył na sedes i chciał usiąść...myslę,że trzeba czasu i twój syn zmieni zdanie :)

Gość gość
Moje dzieci z nocnika rezygnowały jak rozpoczynały przygodę z przedszkolem. Tam nie było nocników i trzeba było sobie jakoś radzić i nagle okazywało się, że toaleta nie taka straszna ;) na jaką w domu wygląda :D