Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomysly na obiady kazdeego dnia jak to u Was jest

Polecane posty

Gość gość

planujecie obiady z wyprzedzeniem, macie jakas liste ? jak robicie zakupy, codziennie czy raz w tyg ?

Staram się układać menu na cały tydzień i zakupy robić pod kątem tych planów. Większe zakupy raz w tygodniu. drobnica typu pieczywo, świeże owoce - codziennie.

Gość gość
Zakupy duże robie raz w tygodniu ale kupuje wszystko. Prawie każdy rodzaj warzyw owoce mięsa itp. Potem mam pełna lodówkę i gotuje w zależności na co mamy ochotę. Zdarzy się też apetyt na coś extra to wtedy po prostu idę do sklepu i do kupuje co mi potrzeba

Gość gość
a ile wydajecie tak mniej wiecej na te duze zakupy raz w tyg ?

Gość gość
ja robię zakupy raz na dwa tygodnie mięso, raz na dwa tygodnie jakieś wody, kasza ryż, mąka w razie potrzeby. średnio na większych zakupach wydajemy 200-250 zł, plus 150-200 zł tygodniowo na codzienne. Średnio wydaję na jedzenie jakieś 1500-1800zł. 2 dorosłych i 3 letnie dziecko.

Gość gość
może źle to napisałam - większe zakupy robię co tydzień, ale w jednym tygodniu mięso a w następnym kasze, mąkę itd.

Gość gość
Min 400 500 zł na większe zakupy nie licząc tych codziennych jak świeże pieczywo itp

ja planuję z dziennym wyprzedzeniem i kupuję na bieżąco. Mam wrażenie, że jak robiłam większe zakupy a rzadziej to szło więcej kasy i wiele niepotrzebnych rzeczy kupowałam. Przeznaczam na tygodniówkę ok 400zł.

Gość gośćop
Obiady planuje zwykle dzień wcześniej. Natomiast zakupy robię wtedy kiedy coś potrzebuję (bywa, że codziennie po coś wyskoczę). Mieszkam w takim miejscu, że sklepy mam "pod nosem" więc nie mam potrzeby robienia tygodniowych zakupów.