Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiawrocka

Pomóżcie!!!

Polecane posty

Gość kasiawrocka

Mam problem, żeby oduczyć synka od pampersa. Koniec sierpnia pójdzie do przedszkola i muszę go oduczyć. Nie wiem już co zrobić, mamy różne nocniki, nakładkę na sedes. Majtek nie nałoży za żadne skarby, ubieram mu spodnie, spodenki. Nie mówi wcale, że chce siku czy kupkę. Dopiero po fakcie krzyczy, żeby go umyć. Dziennie zużywamy około 12 - 15 par spodni/spodenek, już nie mam siły. Do miasta zakładam mu pampers bo sika cały czas. To już moje 5 podejście, żeby go oduczyć i nic. Ani słowa nie powie na temat tego, że chce siku. Mam wrażenie, że on zajmuje się głównie sikaniem. Pić też dużo pije wody mineralnej. Teraz ten stan trwa od 2 tygodni i zero poprawy.

Gość gość
To co my możemy?

Gość kasiawrocka
Może jest jakiś sposób, żeby go nauczyć. Już sama nie wiem co mamy zrobić, co robimy nie tak.

Gość gość
sa majtki treningowe, takie pampersy z rysunkami, jak dziecko nasika obrazek znika probowalas?

Gość gość
Nie, tego nie próbowałam, gdzie to kupić?

Gość gość
To rano jak wstanie daj pić i poświęć ze 3h żeby złapać moment sianie. Niech chodzi bez majtek, bawi się, ogląda tv; jak zauważysz ze zaczyna sikać to szybko do łazienki na nocnik. Po kilku razach zalapie.

Gość kasiawrocka
Jakby to napisać, na widok nocnika dostaje szału i efekt jest taki, że zrzuca go przez bramkę piętro niżej.... Nie ma mowy, żeby usiadł. A jak mu nic nie założę to też krzyczy aż go ubiorę częściowo, potrafi wrzeszczeć i godzinę. Wygląd anielski, charakter z piekła rodem, po dziadku.

Gość gość
wpisz w wyszukiwarce majteczki treningowe huggies, ale chyba tylko w tych huggies znika obrazek, warto sprobowac

Gość kasiawrocka
Dzisiaj dokładnie zużyliśmy 14 par spodenek, wczoraj podobnie, i przedwczoraj. Do przedszkola nie wezmą go w pampersie. Chociaż już tak myślę, że zaproponuję im 500 zł dopłaty i niech go spróbują nauczyć sami. Jeszcze 3 dni i się poddam.

Gość gość
ile dziecko ma? nie poddawaj sie. jest lato, dobra pora na nauke. sprobuj te treningowe

Gość kasiawrocka
16 września skończy 3 lata

Gość kasiawrocka
Mam ze 30 par majtek, żadnych nie udało nam się ubrać. Chyba, że ktoś trzymałby go siłą, ale tego nie chcę.

Gość gość
To niech wrzeszczy albo niech chodzi w posiuranych majtkach. A jak nocnika nie lubi to może od razu do kibelka sikać?

Gość gość
badz konsekwentna, masz 2 miesiace na nauke, dacie rade. te treningowe są super, co ktos napisal. tez polecam. ja dorabialam historyjke, ze misio na majtkach zniknal i jest smutny, i tak kilka dni pod rzad tylko sprawdzalismy te majteczki, dobra motywacja dla 3 latki powodzenia

Gość gość
dziecko nie moze rządzic, ze nie chce majtek. jak dla niego majtki to taka kara, to zakladaj za kazdym razem gdy sie posika. i juz

Gość kasiawrocka
Mieszkamy na takim osiedlu, że ktoś się zainteresuje jak będzie słychać cały czas krzyki z naszego domu. Jest to osiedle prawniczo-lekarskie, więc płacz dziecka odpada, zwłaszcza, że on nie płacze tylko krzyczy ile ma sił w płucach. Posikany może chodzić, jemu to nie przeszkadza za bardzo, ale mi tak. No bo ile można? Na sedes też nie siądzie. Ciężki przypadek. Wszystko potrafi oprócz sikania.

Gość gość
wspolczuje moj konczy 11 sierpnia 3 lata od 6 miesiecy chodzi bez pampersa a od poczatku kwietnia przestal spac w pampersie.

Gość kasiawrocka
Nasz syn jest bardzo silny, nie założę mu majtek sama. Nawet mężowi się to nie udało. Będzie ze mną walczył do upadłego. Nawet teściowie już próbowali i odpuścili. Znajomą pediatrę tak kopnął, że łzy stanęły jej w oczach. Jest ogólnie bardzo dobrym dzieckiem, bylebym mu zakładała pampersa. Najgorsze jest to, że nie mówi, że chce siku, nawet nie sygnalizuje tego. Z innymi rzeczami nie ma problemu, wręcz przeciwnie. Tylko ten pampers.

Gość gość
a moj konczy za 2tyg 3 lata, a bez pampersa chodzi od przeszlo roku. To nie temat o tym ktore szybciej, tylko o tym jak oduczyc. Autorko moj syn dopiero po 3tyg zalapal o co chodzi, ja go 'wysikiwalam' co jakis czas, jak widzialam ze sika to na nocnik i tak go sadzalam, pomogl nam nocnik samodzielnie wybrany. Probowalas obiecac jakas nagrode?

Gość kasiawrocka
Zawsze jeśli go o coś poproszę to współpracuje pięknie, wyjątek stanowi chodzenie bez pampersa. Uczy się już angielskiego, niemieckiego a nie chce się nauczyć sikania do nocnika.

Gość gość
a moj konczy za 2tyg 3 lata, a bez pampersa chodzi od przeszlo roku. To nie temat o tym ktore szybciej, tylko o tym jak oduczyc. Autorko moj syn dopiero po 3tyg zalapal o co chodzi, ja go 'wysikiwalam' co jakis czas, jak widzialam ze sika to na nocnik i tak go sadzalam, pomogl nam nocnik samodzielnie wybrany. Probowalas obiecac jakas nagrode?

Gość gość
przeczytaj swoje wpisy. trzylatek tak was kopie, i tak wami rzadzi, ze nie zalozycie mu majtek? jasne, nie zakladaj, za rok bedziesz pisac-je tylko zelki, nawet dr nie udalo mu sie podac obiadu, za 2 lata- jak mu nie kupicie loda to was pobije. majtki na dupe i juz!!!!!!!!!

Gość gość
jak mu pozwalacie na takie zachowanie, to go wypisza z przedszkola

Gość kasiawrocka
Nagrodę??? Na zabawki, książki ma fundusz w wysokości 500 zł miesięcznie, nawet w sklepie już nie zwraca uwagi na zabawki bo wszystko ma. Jego marzenia spełniają się jak tylko o czymś pomyśli. Także nagroda odpada.

Gość gość
nie dacie rady zalozyc majtek? nagrody odpadają, bo wszystko ma? nie nadajesz sie na matke, nie wierze w to, co czytam. przykre.

Gość gość
acha, nie no, to jednak tez jestem zdania, ze pampers to Wasz najmniejszy problem

Gość kasiawrocka
Czytałaś ze zrozumieniem???? Ogólnie jest super dzieckiem, sam je, sprząta zabawki, stara się ubierać, rozładuje sam zmywarkę nawet. Nie sprawia nam problemów wychowawczych. Problem pojawia się od roku na widok majtek i nocnika/sedesu, wtedy następuje zmiana w małego diabełka. Teraz 2 tygodnie mamy bardzo ciężkie bo on wie, że ja go chcę oduczyć, a on się nie daje. Jest uparty wtedy jak jego dziadek.

Gość gość
ja tez mam problem z nauka ... syn ma 2,5 roku ... mowi, ze chce sisi ale boi sie usiasc na nocniku lub kiblu, wie o vo chodzi z sisi ale woli ma podloge to zrobic niz na nocnik ...

Gość gość
to ja od pieluchomajtek. bylam zyczliwie nastwiona, ale nie da sie czytac. straszne.