Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego polacy śmieją się z czeskiego języka

Polecane posty

Gość gość

Gdybyście wiedzieli jak tu jest nie śmielibyście się. dzisiejsze czechy to kraj zachodnioeuropejski na poziomie rozwoju podobnym do holandii, dzisiejsze Republika Czeska prawie się nie różnią wizualnie od Austrii a płace w czechach są o 50 % wyższe niż w polsce. więc nie rozumięm tych wyzwisk od pepików, drewnokocurów, dachowych obsrańców.chciałbym by polska tak wyglądała .

Gość gość
A co ma piernik do wiatraka? Czeski jest po prostu dla nas zabawny. Miałam kiedyś przyjaciółkę Czeszkę, która mówiła, że podobnie dla nich - nasz język jest śmieszny. I co z tego?

Gość gość
razi mnie taka wyższość polska.

Gość gość
Powiedz w Czechach że chcesz "poszukać" :P

Gość gość
czesi w identyczny sposób śmieją się z naszego języka i podobnie jak my mamy określenia typu-parasolka -paticzku na szmaticzku oni parodiują nas. ale ja uważam,że to jest sympatyczne :)

Gość gość
tu ne chodzi o wywyższanie sie, tylko czeski jezyk jak już wyzej zauważono, jest dla Polaków nieco smieszny. :D Nc w tym złego. Dla nich nasz język też jest momentami zabawny, np. to osławione "szukac" :D

Gość gość
to jest śmiesznośc pozytywna - chodzi o dżwięk-wydżwięk tych zwrotów - taka malodyjnośc :)

Gość gość
Moja mama pracuję w Czechach i nie zauważyłam żeby zarabiała 50% więcej niż przeciętny polak. Ja Ci powiem czemu się z nich śmiejemy bo oni śmieją się z nas. Czesi to straszliwi rasiści chociaż zdarzają się wyjątki także i od tego. Wiadomo że powiedzenie że każdy polak to złodziej a rusek to pijak jest mylne. Od 21 lat mam z nimi styczność i jest to na prawdę dziwny naród ;)

Gość gość
Co sobie autor wkręca..? Nie wyśmiewamy się tylko jest na nas zwyczajnie zabawny.