Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość non1

przyjaciółka uważa się za lepszą

Polecane posty

Gość non1

Cześć, mam problem z przyjaciółka albo ze sobą.. Przyjaźnimy się juz spory czas i bardzo się lubimy. Działa to w oby dwie strony i jestem tego przekonana. Problem leży w czym innym, mianowicie moja przyjaciółka potrafi na forum opowiadać o sobie w superlatywach i podkreślić swoje zalety porównując je z jakimiś moimi niedociągnięciami. I jeszcze inna rzecz, kiedy o czyms mówi jest absolutnie przekonana o swojej racji mimo iż nie zawsze ją ma, ale wypowiada się w tak autorytatywny sposób jakby nikt inny poza nią nie miał lepszych argumentów. Bo to ona ma rację. Sama nie wiem czy może to ja ją odbieram źle, ale porównywanie się z innymi i zwiększanie swoich wartości kosztem innych nie wydaje mi się ok. Co własciwie zrobić? Widzę, że moja reakcja na takie zachowanie jest kiepska, bo najnormalniej w świecie jest mi przykro.

Gość nom1
właśnie w tym problem, że ona chyba już tak ma. Być może mi to wcześniej aż tak nie przeszkadzało, albo niektóre rzeczy robiła subtelniej. Teraz się jakby rozkręciła i nie wiem czy to ja poprostu nie zaczęłam bardziej zwracać uwagę..już sama nie wiem

Gość gość
Może z nią o tym pogadać skoro się przyjaźnicie?

Gość non1
tak, właściwie mogę, nawet zobaczyła jak zareagowała i mówiła, że przecież ona żartuje, ale mi jakoś ciężko odczytać te żarty... a najbardziej wkurzające jest to wywyższanie się..

Gość gość
ciesz się, że taka fajna dziewczyna chce się z tobą przyjaźnić

Gość non1
hahahahhaha, dzięki ;)

A z czego ma się cieszyć? Fałszywi przyjaciele to najgorsze co może nam się w życiu trafić. Miałam kiedyś jedną taką która wszystko peplała co jej się w tajemnicy powiedzialo. A ja zabiorę wszystko ze sobą do grobu

Gość non1
sama nie wiem czy powinnam może brać z niej przykład? Z drugiej strony to takie pyszałkowate.. Ja swojej nie uważam, za fałszywą ale wkurza mnie ten jej tupet

Gość gość
up

Gość gość
up