Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anioł na szczęście

do użytkowniczek LADY COMPA itp

Polecane posty

Gość anioł na szczęście

Mam pytanie, do wszystkich kobitek używających lady-compa, albo jakiegoś podobnego komputera cyklu. Ile dni pod rząd macie czerwone światło (dni płodne)? Gdzieś wyczytałam wypowiedź jakiejś pani, że ona ma od 14 do 16 dni z czerwonym światłem. No to kurcze, jak ponad polowe cyklu się uznaje za czas płodny to się nie dziwię, że ten komputer ma taka wysoką skuteczność. Przecież już na podstawie samego kalendarzyka można sobie taka płodność wyliczyć. Myślałam, że lady-comp pokazuje 8-10 dni płodnych... Jak to jest u Was? Nie wiem czy warto wydawać tyle kasy...

Gość gośćgbffggf
up

Gość gość
,ja kochana mam zawsze czerwona swiatlo

Gość gość
To pewnie zalęży od kobiety i je cyklu. Przy krótkich nieregularnych lub cyklach i krótkiej fazie lutealnej tak niestety bedzie i nie jest to kwestia komputera. Inna sprawa, że jeśli robi sie pomiary nieregularnie, pomija się pomiary szczególnie w dniach okołoowulacyjnych to komputer ma po prostu za mało danych. Ja mam zwykle ok 10 czerwonych i 18-20 zielonych. Czasami ryzykuje też przy pierwszych czerwonych, szansa wpadki niby jest ale raczej nieduża. Jak boisz się wydać z dużo kasy to może pearly? albo używany comp?