Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

WŁOSKI WOKÓŁ SUTKÓW!!!

Polecane posty

Gość gość

Witam!! Mam 15 lat, zaczęłam rozwijać się dosyć wcześnie, bo już w drugiej klasie podstawówki dostałam okresu, a robiąc badania okazało się, że mój organizm pracuje jakbym miała lat 17, tak więc dwa lata do przodu. Bardzo nie pokoją mnie włoski wokół sutków, są one co prawda pojedyńcze, ale jeden z nich jest dośc gruby, czarny i ma ok. 3 cm. Być moze mam zbyt dużo hormonów męskich? Ostatnio na szyi pojawił się podobny włos, z tym, że jeden. Co mam zrobić w takiej sytuacji? Czy jest możliwość, by po jakimś działaniu te włoski zniknęły i wszystko wróciło do normy? Proszę o odpowiedź :(

heh... zacznij jeść zdrowo a nie mięso pędzone na hormonach ile tylko się da.

Gość gość
Ja na twoim miejscu powiedziałabym mamie i poszłabym do lekarza, tylko prywatnie, bo państwowo sobie lekceważą, że taka niby twoja uroda. Możesz mieć za dużo hormonów męskich, powinnaś zrobić badania hormonalne .

Gość gość
Usuń peseta i tyle. A na badania idź, choć może się okazać ze to normalne i taka twoja uroda. Mnóstwo kobiet ma włoski na piersi, zwlaszcza mając geste ciemne włosy. W każdym razie warto sprawdzić czy ze zdrowiem w porządku.

Gość gość
też popieram wizyte u lekarza - nawet dla samej kontroli stanu zdrowia, jestes młodziutka dziewczyno i warto miec na oku to jak i czy prawidłowo się to rozwija, zwłaszcza jeśli nie bylaś jeszcze u ginekologa. Ja chodze tutaj - http://www.gemini-med.pl do swojego sprawdzonego ginekologa i o tyle maja fajnie, że endokrynolog tez tam przyjmuje i można wszystkie badania na miejscu zrobić bez problemu - może własnie nad czymś takim pomyśl?