Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość 10

Bulling mobbing w pracy w uk Jak udowodnić Jak walczyć?

Polecane posty

Gość Gość 10

Witam. Pracuje w Anglii 4 lata. W zakładzie pracy pracują dwie starsze kobiety po 50tce które uprzykrzaja życie mi i innym rownież. Krzyczą, rozkazują, czepiają sie naprawdę banalnych rzeczy typu ; Krzywo napisane cos na papierze , złe trzymasz nożyczki w ręku itd Sprawa była wielokrotnie zgłaszana. Niestety szefostwo z niewiadomych przyczyn chroni te baby. Wiele osób juz przez nie płakało. Ciagle mam z nimi na pieńku nie pozwalam sobie i odgryzam sie . One sie śmieją z każdego wydaje im sie ze są bóg wie kim. Jedna z nich jest kierownikiem lini druga zwykłym pracownikiem. Chodzi o to Ze cieżko jest cokolwiek na nie powiedzieć szefowi. W odpowiedzi słyszę : nie przejmuj sie , Znasz ja ona tak ma, rób swoje i olej. Nie wiem może ktoś zna jakiś sposób co zrobić? Nie mam na tyle dowodów aby pisać listy do wyższych instytucji . Słowo przeciwko słowu .... Potrzebuje porady może ktoś był w takiej sytuacji ?

Gość gość
Cieżko będzie udowodnić

Gość gość
Postaraj sie może pisać taki pamiętnik piszcie w grupie byc może maja jakiś schemat z którego nie bedą mogły sie wycofać . Zróbcie kopie i zostawcie na biurku u szefa bądź jesCze wyżej wtedy bedą musieli cos zrobić

Gość gość
Napisz oficjalny list do menadżera. Nie mogą tego tak zostawić. Napisz ze czujesz sie zastraszania kontrolowana mimo doświadczenia jakie masz. Napisz ze wielokrotnie zglaszalas sprawę ustnie i nie zostały podjęte żadne kroki. Gdy napiszesz oficjalna skargę list e-mail to musza to rozpatrzyć

Gość gość
Uśmiechaj sie ;) odpowiadaj na wszystko ze spokojem przytakuj. Nagrywaj sobie dyktafonem w telefonie ;) i pózniej przekaz je dalej czyli do menadżera znowu a jak on nie pomoże to do menadżera menadżera ;p

Gość gość
Najlepiej jakbyś miała świadka lub jeszcze lepiej świadków. I wtedy działaj napisz list i niech wszyscy sie podpiszą

Gość gość
nagraj to

Gość zuzannaanna
W takich sytuacjach najlepiej udać się do adwokata. O ile dobrze pamiętam Pani Magdalena Chróścielewska zajmuje się prawem pracy, może zgłoś się do niej? Na pewno nie możesz tego tak zostawić. Szef szefem ale nie ma prawa cię dręczyć.

Gość gość
20:36 ja zgłosiłam mobbing na piśmie i co pozwali mnie o zniesławienie, szefostwo ma takie rzeczy w dupie koniec konców dostałam naganę która złamała mi życie a tamte osoby żyją sobie jak pączki w maśle jeszcze wszyscy im współczuli, dowody nagrywanie i owszem ale prosto z tym do prawnika a nie do szefostwa jeszcze cię zastraszą, to nie żarty tu już wkracza prawo karne