Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

studia a rodzice

Polecane posty

Gość gość

co mam zrobić jak rodzice mnie nie chca puscic na studia DZIENNe:( nie mam sił boją sie bede daleko od domu a oni chca zebym siedziała tutaj z nimi. Najblizej mam na te studia do Wroclawia ale oni nie chca...wola zaoczne. czy to normalne?

Gość gość
chcą mieć cię pod kontrolą

Gość gość
ale ja mam juz dosc tej ich kontroli. caly czas mnie pouczają bo mysla ze jestem jakas glupia...

Gość gość
Jesteś dorosła, po prostu zrób co chcesz i nie pytaj rodziców.

Gość gość
no ale jednak oni za to płacą ;( :(

Gość gość
może nie mają kasy?

Gość gość
na zaoczne idzie tyle samo a nawet wiecej ;) zobac zile kosztuja dojazdy i ciagle wracanie co tydzien..

Nie możesz ciągle mieszkać z rodzicami. Studia są właśnie po to by zacząć powoli samodzielnie żyć. Nauczyć się samemu radzić z problemami :) A druga sprawa ta przyjemniejsza to brak kontroli. Wychodzisz gdzie chcesz, wracasz o której chcesz, bez tłumaczeń, wyjaśnień. Ja tak miałam. W domu rodzinnym zanim gdziekolwiek wyszłam musiałam się tłumaczyć, powrót oczywiście o ustalonych godzinach... A tak przez 3 lata robię co chcę, kiedy chcę, to jest zupełnie inne życie, nie wróciłabym teraz do domu rodzinnego na stale.

Gość gość
studentka 3 roku-A jak zalatwilas to z rodzicami?chceili cie normlanie psucic?

Gość gość
teraz pisałam mature i mam dosc :(:(:( co ja bede tutaj robic i nie piszcie o pracy bo patrze ogloszenia co by byly i nie ma zadnych a ja tez chce pokorzystac z zycia...

tak, nalegali by były to studia dzienne :D nie mamy jakoś specjalnie duzo kasy, ale mówili, ze beda mi dawac pieniądze. No i dają do teraz. Co prawda gdyby się dowiedzieli na co czasem szły ich pieniądze to by się załamali :D ale to młodość i ciekawość świata

Gość gość
studzia to ty ?:)

Gość gość
Jeśli stać ich na utrzymanie Ciebie na dziennych, to nie mają prawa Ci tego zabronić, powiedz im to, bo to jakaś ciemnota ci rodzice Twoi :o zamiast się cieszyć, że chcesz zdobywać wiedzę i mieć lepsze perspektywy, to zabraniają... Chyba, że wybierasz się na humana, to mają rację :D