Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

raffal

granice kolezenstwa w zwiazku

Polecane posty

od czego tu zaczac... mama dziewczyne od 2 lat , jestem typem czlowieka ktory generalnie nie przejmuje sie za bardzo ludzmi , w sensie mam wieluznajomych ale nie odczuwam jakos tesknoty za nimi kiedy dlugo ich nie widze , za to kiedy sie zakocham to wydaje mi sie ze oddaje cale swoje serce, potrafie bardzo duzo zniesc , bardzo duzo zrobic dla drugiej osoby i nie jestem w stanie zdradzic, sama mysl mnie odrzuca .ona z kolei ..nie wiem, jest dobra dziewczyna , ma wielke serce , troszczy sie o ludzi, ma silny charakter, jest bardzo szczera, ale jak to mowi niestala w uczuciach .mysle ze obydwoje jednak kochamy sie bardzo wzajemnie . Obydwoje rowniez mysle ze jestesmy atrakcyjni , czesto ja ktos podrywa, ja rowniez czesto czuje na sobie wzrok, tez jestem dosc czesto podrywany przez dziewczyny . Nasz poczatek zwiazku nie byl zbyt udany, z mojej winy .bylem wczesniej po 3 letnim zwiazku od 17 roku zycia, po zakonczeniu tego zwiazku juz po 4 miesiacach bylem z obecna dziewczyna . w okresie tych 4 miesiecy , chcialem korzystac zycia , poznawac dziewczyny nie ukrywam ze rowniez 'sprawdzic' siebie swoja atrakcyjnosc, W czasie kiedy spotykalem sie z moja obecna dziewczyna spotykalem sie rowniez z 2 innymi , jednak zadnej niczego nie deklarowalem , jesli ktoras zpaytala mowilem ze jestem po zwiazku i raczej nie szukam od razu kolejnego .Ciagnelo mnie do mojej obecnej dziewczyny i walczylem z tymi uczuciami ,nie chcialem zwiazku , w koncu jednak kazala mi sie zdeklarowac no i dluzej juz wlaczyc nie moglem . Niestety w trakcie kiedy sie poznawalismy ( jeszcze nie bylismy w zwiazku ) spalem z 2 innymi i dowiedziala sie o tym dopiero tydzien po tym jak bylismy w zwiazku , bylo jej z tym bardzo ciezko . N apoczatku nie rozumialem dlaczego , mowilem sobie , przeciez nie bylismy w zwiazku ale wspieralem ja i bylem przy niej . Po czasie zrozumialem , ze tak czy siak to musialo bardzo bolec. z drugiej strony , w czasie kiedy sie spotykalismy , poznala kolesia , z ktorym gada do dzis i mowi ze bardzo go lubi, on wiadomo ze lubi ja w inny sposob .... ich poznanie wygladalo tak ze byla gdzies w klubie , on sie na nia patrzyl przez 2 godziny po czym okazalo sie ze maja wspolnego kolege ktoy ich poznal . na poczatku kiedy pytalem o niego mowila , ze on jej sie nawet nie podoba i ze on gapil sie na nia caly czas a jej to bylo obojetne , po czasie wyszlo pare spraw do ktorych jak mowi ' wmawiaja sobie wczesniej ze jest inaczej' Dzis sprawa wyglada tak, czesto pytam ja o niego bo to nie daje mi spokoju moze i moj blad , powiedziala mi ze spodobal jej sie, nie jakos bardzo z wygladu , ale ze mial cos w sobie i ze sie na nia tak slodko patrzyl ze nie chciala zeby przestawal i ze sama tez sie do niego usmiechnela pare razy . Powiedziala ze miala ochote 'cos z nim zrobic ' i ze rzadko ma takie uczucia, ale ze kiedy z kims kreci (czyt. ze mna ) to nie kreci z nikim innym . ale ze przyznaje ze miala takie uczucia . On napisal do niej wiadomosc ona odczytala to duzo pozniej kiedy byla juz ze mna , powiedziala ze pewnie by sie z nim umowila gdyby odczytala to wczesniej ale ze nie wie co by bylo w sensie czy spotykalaby sie z nim czy ze mna . Ten koles , no jest w niej zakochany , przez caly zwiazek pisze do niej jakies pierdoly ze na nia czeka, prawi komplementy, mowi jakies pierdoly jakby byli razem . Na poczatku kiedy mi o nim powiedziala wkurzalem sie, bylem podejrzliwy, pytalem dlaczego z nim pisze , ze chyba tak nie powinno byc ze on do niej cos czuje i ze utrzymuje z nim kontakt, dopytywalem czy ona cos do niego czuje itd . caly czas zaprzeczala ze to tylko koelga ze lubi z nim pisac po prostu. Pisala z nim coraz czesciej , byl taki moment ze co do niej przyszedlem to zawsze otwawrte jego okienko , bylem jeszcze bardziej podejrzliwy i jeszcze wiecej podpytywalem , jakos po pol roku bylismy umowieni ze swoimi znajomymi na wieczor i zapytala czy on moze przyjechac i isc z nia i jej znajomymi bo sie pytal . powiedzialem ze nie pasi mi to ale nie zamierzam jej niczego zabraniac . nastepnego dnia po tym spotkaniu bylem u niej , widzialem ze cos jest nie tak, byla zamyslona , caly czas mowila ze wszystko jest ok wiec dalem spokoj . wtrace jeszcze cos , caly nasz zwiazek trzeba przyznac otwarcie ze jest pelen klotni , z przerwami na okres tygodniowy gdzie jest dobrze i jestesmy ze soba szczesliwi , chyba po prostu kochamy sie na tyle mocno ze nie chcemy przez klotnie teog zostawic , chcemy sie dogadac .Dodam jeszcze ze moja dziewczyna jest klotliwa osoba , ja z kolei jestem impulsywny co czasami powoduje tajfun , jednak jest tez osoba ktora latwo potrafi sobie kogos odpuscic jesli chce wiec raczej to nie przywiazanie ja trzyma przy mnie . po pewnym czasie kiedy ukladalo nam sie coraz gorzej i bylem coraz bardziej o niego podejrzliwy dopuscilem sie chamstwa i wszedlem na jej facebooka , musialem sie odwiedziec o co chodzi . Wyczytalem tam ze dobrze przeczuwalem . na tym spotkaniu gdzie poszli do klubu z jej znajomymi , byla sytuacja o ktorej pozniej kiedy przyznalem sie do tego co zrobilem i zarzdalem wyjanien , powiedziala mi . ze ona przyparl ja do sciany a ona go odepchnela, wszystko byloby 'fajnie' , gdyby nie fakt ze przyznala sie ze ja do niego ciagnelo . tlumaczyla sie ze byla pijana to ze przez to i ze to tylko chwila byla i nam sie nie ukladalo a on ja tak wspieral a ja olewalem ...szczerze mowiac wydaje mi sie ze wtedy bylo jak zawsze no ale moze ona uwazala inaczej. w kazdym razie poweidziala ze pozniej z nim pogadala , powiedziala ze nie ma tak robic ze faktycznie byl taki moment zwatpienia ze sie zastanawiala czy z nim nie bedzie jej lepiej , ale ze mnie bardzo kocha i nie chce wiecej takich sytuacji . Teraz wyjania to troche inaczej , ze on ma po prostu taki charakter ktory ja pociaga , taki dziki , ze to jest dla niej ten typ chlopaka jak dla innych sa np kolesie na motorach i dziewczyny to jara .na poczatku mowila kiedy zapytalem czy miala ochote go pocalowac , powiedziala cytuje ' popierdolilo Cie?' teraz mowi ze gdyby nie ja to na pewno by sie nie powstrzymala . po tym strasznie sie wkurwilem sprawa troche ucichla ona ograniczyla z nim kontakt , ucichla az do naszej ostatniej rozmowy o tym ktora zaczela sie od tego ze powiedziala ze czula silny pociag do osob ktore dopiero poznala tylko 2 raz , raz to jest jej byly chlopak drugi to wlasnie ten koles , obydwoje dlatego ze mieli wlasnie tego typu charaktery , no i sklamalbym jesli bym powiedzial ze sa przystojni sama z reszta to mowi ze jej byly chlopak byl brzydki i wiem ze nie mowi tego bo to byl jej byly chlopak . Jak widzicie jest osoba bardzo szczera, szczera do bolu ... to nie jest brak mojej pewnosci siebie ktora z reszta mi zarzuca , znam swoja wartosc problem polega na tym ze ja w jej oczach chcialbym byc chyba tym kim byl dla niej ten koles w tamtym momencie ... rozmowa poszla dalej no i posypalo sie troche prawd ktore bola ... byla ostatnio u niego ( on mieszka w innym miescie ) na urodzinach . i wczoraj opowiedziala mi o sytuacji gdzie wziela jego telefon i dla zartow niby na jego oczach smiala sie ze sprawdza mu wiadomosci i ze przeczytala tam ze on pisze do jakiejs dziewczyny ze moze sie umowimy . powiedziala ze zrobila to bo od dluzszego czasu przeczuwala ze on nie jest uczciwy wobec niej , ze to ze mowi ze to jest jego marzeniem zeby byc z nia i ze on wie ze by sie klocili co chwile ale i tak by w to poszedl a tak nie jest i jest bajerantem i nie moze mu juz ufac nie moze go nazwac przyjacielem i mowic mu o jakis waznych rzeczach w swoim zyciu bo on tego nei zachowa dla siebie . on stwierdzil ze jest zazdrosna ( tez bym tak stwierdzil ) i pozniej pytal ja czy sie nic nie zmienilo jesli chodzi o jej uczucia a ona twardo ze jej uczucia co do mnie sie nei zmienily i nie ma na co czekac . mam straszny metlik w glowie i nei wiem juz co mam myslec na ten temat , ona jest osoba ktora w zlosci czesto mowi rzeczy ktorych nie mysli , czasami mysle ze albo mowi tak albo poczula cos do kogos dlateog ze ja ja wczesniej zranilem , moze nie nosilem jej na rekach jak moi poprzednicy i czula sie niedoceniana . nie umiem trzezwo spojrzec na ta sprawe, jest doskonala manipulatorka , to wiem i zastanawiam sie czy w tej sytuacji nie jest podobnie , ze wytlumaczyla mi to tak ladnie ze mowie sobie pojebalo cie ? przeceiz jest uczciwa , nic nie zrobila , ale bol jaki czesto odczuwam z faktu ze mimo uczuc do mnie ciagnelo ja do kogos innego mowi mi co innego . moge szczerze przyznac ze fakt podobaja mi sie rozne dziewczyny zdaje sobie sprawe z tego ze jej chlopacy takze, ale nigdy nei ciagnelo mnie do kogos tak ze potrzebowalem go bardzo w swoim zyciu i rozmowy z nim tak bardzo . oprocz oczywiscie mojej dziewczyny . powiedziala mi wczoraj ze fakt tak bylo ze ja ciagnelo i nic z tym nie zrobi i byc moze kiedys znow ja bedzie do kogos ciagnelo , ze taki ma po prostu temperament . nie wiem juz czy mowi serio czy nadal jest zraniona i chce sie odgryzc , czy to jest normalne ze kochajac kogos moze nas ciagnac do kogos innego albo ze moze ja jej nie rozumiem i chce mi przekazac cos innego, probuje znalezc w swoim zyciu na sile takieog momentu kiedy mnie tez do kogos ciagnelo zeby ja usprawiedliwic i powiedziec , tak , to normalne . jestem teraz po prostu niepewny . wybaczcie ze tyle trzeba czytac chcialem jak najdokladniej opisac to jak to widze a i tak to nie jest nawet polowa tego co chcialem rpzekazac . Kocham ja bardzo i nie chce sie z nia rozstawac , ale nie wiem czy to jest taki typ czlowieka, czy kazdy tak ma , czy jest po prostu niedojrzala, czy moze ja za malo wiem o zyciu

Gość gość
przebrnęłam :-) SKRÓT DLA NIECIERPLIWYCH: dziewczyna autora ma k***wski charakter i trzyma 2 sroki za ogon (autora i swojego kolegę "który jest w niej zakochany"). często spotyka się ze swoim kolegą i znajdowała się z nim kilkakrotnie w dwuznacznnych sytuacjach o czym poinformowała autora (po tym jak odkrył jej niektóre kłamstwa), przy okazji wspominając (nie dosłownie) że ma ochotę na seks z tym kolegą. czy do seksu już doszło autor nie wie, bo akurat do tego się JESZCZE nie przyznała. autor ją oczywiście usprawiedliwia i winy szuka w sobie, bo na początku ich znajomości, kiedy jeszcze nie byli parą przespał się z dwiema panienkami (podejrzewam że nie na raz). czy coś pominęłam?

Gość gość
no chyba tak nie do konca , bo mowi temu koledze ze nie ma na co liczyc . wyczytalem z reszta o 1 dwuznacznej sytuacji w ktorej on ja postawil

Gość gość
o autor znów usprawiedliwia swoją puszczalska dziewczynę :O chcesz być nadal frajerem, któremu panienka przyprawia rogi to bądź, ale nie szukaj rad na forum jeśli i tak masz własne zdanie, którego nic nie zmieni

Gość gość
nie chce byc frajerem . ale nie uwazam ze jest puszczalska bo z nikim sie nie puscila , chyba ze z gory zakladacie ze to zataila i tak bylo , tyle ze gdzie wtedy zaufanie ?

Gość gość
to ze raz czy dwa miała uczucie ze ktoś ja pociąga nie znaczy odrazu ze nie zależy jej na waszym związku, może nie ukladalo wam się w tym czasie najlepiej i to była chwila jej slabosci, nie doszło z jej strony jednak do zdrady wiec nie nazwałabym jej puszczalska. z drugiej strony ona powinna postawic się na twoim miejscu. nie wiem czy ona by chciała zebys ty imprezowal i utrzymywal stale kontakt z kolezanka która jest w tobie zakochana?

Gość gość
mowie jej to ,a ona ze zrobilem jej o wiele wieksze swinstwo spiac z ta dziewczyna kiedy sie spotykalismy , ze nie zrobila nic zlego i nic nie poradzi na swoje mysli, ze czula sie wtedy niedoceniana i olewana przeze mnie a on ja wspieral , bylismy wtedy razem z 4 miesiace . fakt , moze i zrobilem swinstwo, ale kiedy w gre zaczely wchodzic prawdziwe uczucia, kiedy ja pokochalem , moze mi sie ktos podobac, to naturlane , ale do nikogo mnie nie ciagnelo mimo ze od tego czasu czuje sie zraniony, potrafie to zrozumiec ze miala chwile slabosci z tego powodu i daltego zastanawiala sie czy z nim nie bedzie jej lepiej i wybaczyc , tylko ciezko mi z tym ze nadal z nim rozmawia, utrzymuje kontakt , bo jak mowi , po prostu go bardzo lubi . chyba ciezko mi juz wierzyc w to co mowi

Gość gość
no wlasnie, zrozumiales ją i wybaczyles.. ona tez wybaczyla ci twoje wyskoki, nie może być tak ze bierzesz teraz wine na siebie za wszystko co się dzieje dlatego ze kiedyś na samym poczatku popelniles blad, w dodatku nawet nie byliście jeszcze wtedy związani. zrozumiales ze miała chwile slabosci, wybaczyles i na tym powinien skonczyc się ten problem bo moim zdaniem dziewczyna powinna zakonczyc a już na pewno bardzo ograniczyć znajomość z tym swoim "kolega"..rozmawiales z nia o tym?mowiles ze cie to boli?

Gość gość
ja nie przebrnelam, sorry ale przeczytalam skrot dla niecierpliwych :) tak na przyszlosc, czlowieku nikt ci takich wypocin nie bedzie czytal,

Gość gość
no jasne ze tak. mowi ze nie chce zrywac z nim kontaktu bo lubi z nim rozmawiac i to co bylo minelo, i nie robi nic zlego a on po prostu jest szczery i nie kryje sie z uczuciami .

ja jak będę w związku to będę miała dużo kolegów, będę im sprzedawała całuski i chuj do tego jakiejś ciapie, pokroju autora, który o tym miauczy na damskim forum:O nosz kurwa, jesteś chory psychicznie,jeśli napisałeś tyle tekstu o tym, że ktoś nie jest ślepo w Ciebie zapatrzony i dostrzega innych, fajnych facetów:O

Gość gość
dostrzegac mozna jasne , tez dostrzegam ladne dziewczyny , ale .. na tym sie konczy . w d**e wsadz sobei takie teksty , ciekawe jak bardzo bedziesz miala to w d***e kiedy sytuacja bedzie odwrotna i naprawde bedzie Ci na kims zalezalo . ja po prostu chce zeby ktos wyprowadzil mnei z bledu jesli to jest normalne a ja po prostu jestem dziwny, zbyt rygorystycznie traktuje milosc lub odwrotnie

:D tak, będę go wtedy zmuszać, żeby się wyrzekał, że nie ma żadnych innych lasek:D nie, sorry, nie jestem osobą próżną:D