Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

SZCZERZE JAK OTWIERACIE BUZIE TO MACIE IDEALNIE ZDROWE ZĘBY CZY JEDNAK SA JAKIES

Polecane posty

Gość gość

PRZEBARWIENIA I CZARNE KROPECZKI? BO JA WSTYDZE SIE BO MAM PRZEBARWIENIA TAKIE I OSADY NA ZEBACH..OD HERBATY I KAWY..I TO JUZ WESZLO W ZĘBY TE W DOLNYM ŁUKU..I DO SPODU MAM TAKIE ZACIEKI.. I PLOMBY TEZ ZACHODZA TAKIMI PLAMKAMI I ZOLCIEJĄ..NIE MAM IDEALNIE ZDROWYCH I BIALYCH ZEBÓW..A WY?

Gość gość
idz do dentysty niech ci sciagnie kamien...

Nie:) mam co prawda białe ząbki (to chyba genetyczne), ale mam krzywawe i mimo, że kiedyś chodziłam co kwartał i nadal chodzę psują mi się. akurat jestem na etapie dziury z nerwem na wierzchu, nic tą stronąś nie jestem w stanie zjeść, do dentyysty póki co się boje, bo jak byłam Z TYM to mi wiertło w epicentrum bólu wjebala i mam zwyczajnie awersję, chwilową, w końcu dotrę prywatnie

Gość gość
Tak - mam idealnie zdrowe, białe i proste zęby. No i moje "naturalne" oczywiście ;) Wydaję fortunę na to, aby tak wyglądały, ale mam na tym punkcie fioła. Leczenie ortodontyczne, leczenie zachowawcze, higienizacja - pochłonęły masę pieniędzy, ale nie żałuję ani złotówki, bo mój uśmiech jest piękny.

uśmiech, to nie tylko zęby, z drugiej strony, mój uśmiech też jest piękny

Gość gość
Miałam leczenie ortodentyczne i piaskowanie z fluoryzacja raz w roku. Mam równe i jasne bez przebarwien, bo nie pije kawy, rzadko herbate. Szczotkuje niemal po kazdym posilku, mam dobre płukanki, polecam elmex. Wydałam na samo leczenie mnóstwo pieniedzy, bo ortodentyczne jest drogie. Ostatni raz plombowalam 2 lata temu małą dziurkę od tego czasu nic sie nie dzieje, byłam u denstystki swojej miesiac temu. Trzeba pamietac o irygatorowaniu albo nitkowaniu, to jest najwazniejsze w higienie. Najlepiej przed snem dokladnie. Poswiecic to 10 minut codziennie.

Gość gość
A ja mam fluoroze, kredowobiałe przebarwienia.. na przednich.. wstyd mi buzię otwierać.. A reszte zębów mam ładnych, białych, bez przebarwień, po aparacie są proste..

Gość gość
OK - to powinnam była dopisać: "piękny i ZDROWY". Natomiast osobiście uważam, że uśmiech ukazujący krzywe zęby nie będzie nigdy piękny. Sama takie miałam i nikt mnie nie przekona, że to "może uroczo wyglądać".

Gość gość
czy wybielanie jakoś zatuszuje fluoroze?

Gość gość
idź do dentysty na higienę

Gość gość
na higienę?

Gość gość
kciuk twoja psiapsiółka rozstała sie z Witem co ty na to??

Gość gość
każdy z nas ma inne żeby, jedni mają przebarwienia, drudzy mają krzywe zęby a jeszcze inni zmagają się z zupełnie innym problemem. Też miałam nieidealne zęby, były przyszarzałe, bez połysku. Zdecydowałam się na wybielanie. Przyjaciółka poleciła mi dobry gabinet w Ostródzie http://stomatolog-ostroda-ilawa.pl/ w którym wybieliłam żeby. Teraz cieszę się swoim uśmiechem i białymi perłami.

Gość gość
niestety zęby każdego z nas nie są doskonałe. Ja też miałam przebarwienia i różne dolegliwości z tym związane, m.in. nadwrażliwość zębów. Nie mogłam sobie poradzić z tym, że moje zęby nie są idealne i białe. Użycie past wybielających nic nie skutkowało więc poszłam do gabinetu http://www.viscardi.com.pl/ i skorzystałam z szybkiego wybielania w gabinecie. Moje zęby są piękne, białe jak u modelki.