Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

duszę mięso jak zagęscic sos bo jest płynny

Polecane posty

Gość gość

dusze w smietanie 30%+woda ale wlałam za duzo i nie chce odparowac

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A masz suszone grzyby?Jeśli tak to zmiel je na proszek blenderem lub w młynku do kawy i dodaj kilka łyżek tego proszku,lub uduś kilka cebul drobno pokrojonych,gdy będą miękkie i odparowane z wody,rozgnieć na jednolitą masę i dodaj do sosu śmietanowego,mąki nie dawaj bo zepsujesz smak:p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Rozmieszaj 2-3 łyżeczki mąki w zimnej wodzie i wlej do sosu . Jak się zagotuje będzie ok . :) Żeby facet Was takich rzeczy uczył :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość hihi
Oj facet,facet budyń gotujesz czy sos?Sos zagęszczony mąką i to taką ilością to kit wyjdzie:p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Kwestia ilości sosu hihihihi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a skocz do sklepiku i kup se sos z torebki i wpierdol do tego miesa i bedzie git

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Najlepiej jest nadmiar wody odparować,ew. małą łyżeczkę mąki ziemniaczanej rozrobić w odrobinie wody, wlać i zagotować. Mąka ziemniaczana nie zmienia smaku sosu a ładnie go zagęszcza. Nie można jednak przesadzić z ilością,bo wyjdzie kisiel.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Mięso to ja dusze we własnym sosie i nie oddajesz wtedy wody. Dodaje troche masła i zamykam pokrywa Na wolnym ogniu dusze dosc długo i na koniec dodaje śmietanę jesli ma być w śmietanie i jest gęste Teraz to tylko możesz mąka zagęścić najlepiej kukurydzianą skrobia, nie przenna tylko rozpuścić łyżkę w 1/4 szklanki zimnej wody i wlej do mięsa mieszając.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Albo ziemniaczana j/w

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
z mąką ziemniaczaną trzeba uważać - po pierwsze jak dasz za dużo zrobi się kisielowy glut po drugie, dodaje się ją na końcu - bo gotowana długo znów robi się rzadka ja bym spokojnie odparowała ten sos i zobaczyła jaką ma konsystencję. dobrym sposobem jest udusić na maśle na patelni cebulę do miękkości (lekko posolić wtedy łatwiej mięknie), i zmiksować ją z sosem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a po cholerę wam gęste sosy do mięsa?Nie lepiej mięsko duszone w sosie własnym?Dla mnie chwacit :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×