Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

smerfetka 1990

Moi rodzice są bardzo niezaradni

Polecane posty

Matka 1. Grupy sobie wyrobić nie pójdzie 2. Po rentę nie pójdzie 3. Po dodatek mieszkaniowy nie pójdzie 4. Ma staż i mogą jej nie przyjąć (RESTART 50+) płacone jest chorobowe to do psychiatry nie pójdzie bo się wstydzi Jeszcze mnie krytykuje bo sobie wyrobiłam grupę, idę teraz po zaświadczenie o dyskalkulii. Ojciec: 1. Mało zarabia 2. Chodził po złomie 3. Dopiero teraz znalazł pracę 4. Jak mówię mu by szedł po grupę to się głupio śmieję, bo ma mało lat pracy (18 i powinien wyrobić sobie rentę) żeby mieć jakiś stały dochód. Długi rodziców 1: ZUS 2. Urząd Skarbowy 3. Banki (Stefczyk, Lukas Bank, Provident, Chwilówki) 4. Dłużnicy od których brali towar Rodzice też po dodatek mieszkaniowy nie pójdą, na chorobowe nie pójdą, na nic nie pójdą a ja bez wahania jak zostaję zwolniona idę do psychiatry, tak było ze 3 razy. Jeszcze jak pobierałam zasiłek z urzędu pracy pracowałam na czarno. I JESZCZE JEDNO Zapisałam się do szkoły policealnej tylko po to żeby mieć zaświadczenie dla pracodawcy, nie chciałam się tam uczyć ani tam zostać ale chciałam iść po stypendium socjalne to matka żebym się nie wygłupiała i nie szła żebrać.

Gość gość
to ty się ucz i pomóż im

Jak mam im pomóc, mówię im co mają robić a matce się nie chce tu iść, tam iść i ciągle nie myśli o przyszłości.

Gość gość
Jesteś starą krową, mogłabyś ruszyć cztery litery i zacząć pracować. Od pisania na kafe twój byt się nie zmieni.

Gość gość
idz z matką ..moż e się wstydzi

Ja chciałam iść po stypendium socjalne a matka że to jest żebranie, chociaż ona nie pracowała, ojciec robił na czarno to mogłabym nie źle zarobić.

Matka narzeka że bolą ją nogi, plecy, że jest chora, ale sama nie pochodzi po lekarzach by sobie grupę wyrobić i wiem że ona nie pójdzie a wstydzi się, wstydzi.

Zresztą moja matka daje się kiwać każdemu, właśni rodzice ją okradli z jej najmłodszą siostrą. Moja matka nic nie dostała od rodziców . a tamta wzięła wszystko, dom, działki, itp. Matka jest zła oto i mówi że nie poda szklanki wody swoim rodzicom, ja jej powiedziałam żeby mnie do tego nie mieszała bo moja matka wszystkim wnukom coś dała a mnie nie.

Gość gość
niełatwa twoja sytuacja, ale myślę ze do rozwiązania, trzeba tylko do wszystkiego spokojnie podejść i z kims normalnym poradzić się, raczej nie tutaj

Gość gość
a skad wziac zaswiadczenie na dyskalkulie ? :Dja tez mialam 10procent z matmy :S

Właśnie słyszałam, pisał tu chłopak że jedzie do Krakowa po takie zaświadczenie. Angielskiego wyuczę się na pamięć. I teraz liczę na to że w końcu zdam tą maturę. Co do reszty to wiem co należy zrobić, iść do urzędu gminy po mieszkanie socjalne.