Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy on jest agresywny?

Polecane posty

Gość gość

jestem z kims od pol roku, bardzo go kocham a on mnie, myslimy o slubie, problem jest w tym ze przy nawet najmniejszych sprzeczkach on zmusza mnie do rozmowy na sile, ja nie lubie rozmawiac i chce czasu zeby sobie are kwestii przemyslec, ale on dalej nalega, ostatnio pchnal mnie na lozko, nic sie nie stalo ale boje sie ze moze to byc poczatek czegos zlego..agresywnego.. a jest duuuuzo silniejszy ode mnie.... czy mam sie martwic?

Gość Natalia107107
Wiadomo, że rozmowa jest bardzo ważna w związku, ale uważam, że nic na siłę. Poza tym w nerwach lepiej niektóre rzeczy przemilczeć bo można powiedzieć za dużo. Niepokojące to mało powiedziane.. to wymuszanie na Tobie czegoś czego on chce! Nie liczy się przez to z Twoimi potrzebami, a jak już Cię pchnął to niestety masz się czym martwić, bonie musi, ale może być gorzej.. Od takich drobnych pojedynczych popchnięć, przepychanek się zaczyna. Poczekaj z tym ślubem dopóki nie będziesz pewna że jesteś bezpieczna przy nim.. znacie się stosunkowo krótko!

Gość gość
jestem przerazona, bo strasznie sie zakochalam. On jest bardzo dobry i wszystko toczy sie dobrze, oprocz tego incydentu nie bylo sytuacji w ktorej by mnie zawiodl. Mowi ze kocha i wielbi, ale jak tylko dochodzi do sprzeczki to albo trzyma moja reke bardzo mocno i ciagnie na rozmowe, nie pozwala wyjsc z pokoju. wiem ze rozmowa jest wazna ale ja mam inaczej, nienawidze krzyku bo bylo go duzo w moim poprzednim zwiazku wiec unikam konfrontacji na goraco...ostatnio spojralam na niego jak byl taki zly i sie przerazilam...czy ja naprawde chce slubowac z kims kto nie dopuszcza do siebie slowa nie?

Gość Natalia107107
No właśnie o tym mówię.. sama widzisz że masz złe wspomnienia bo ktoś już Cię zawiódł na tym polu. Pół roku to wcale nie tak długo... poczekajcie trochę z tym ślubem, poznajcie się lepiej. Teraz to jeszcze wokół Was jest ten stan zakochania. Dajcie sobie czas, to nie zaszkodzi a może pomóc. Rozmawiałaś z nim o swoich lękach? O tym, że boisz się rozmów od razu po sprzeczce i że nienawidzisz krzyku? Może on nie rozumie że to głęboko w Tobie siedzi. Skoro kocha to po co krzywdzi?

Gość gość
Dziekuje za odpowiedz ;) Mowilam mu ze nie toleruje krzyku. Powiedzialam tez o tym ze po ostatniej sprzeczce przeszedl przez moja glowe cien watpliwosci. Chyba tak jak piszesz, musze poczekac poznac sie lepiej zanim podejme tak wazna decyzje w moim zyciu. ciezko mi zrozumiec jak ludzie moga brac slub np po miesiacu znajomosci? a przeciez wiele takich historii jest

Gość Natalia107107
Są takie historie i można to chyba tylko nazwać szczęściem. Ja osobiście bałabym się zaryzykować, ponieważ w okresie zakochania wszystko w drugiej osobie wydaje nam się piękne i nieskazitelne a dopiero po czasie wychodzi jak jest naprawdę. Każdy ma swoje wady tylko pytanie brzmi czy potrafimy żyć z wadami drugiej osoby :) musisz uzbroić się w cierpliwość, poobserwować go, zobaczyć czy Twoje słowa do niego docierają, czy coś się zmieni.. jeśli nie to nie ma co mówić o tym, że mu na Tobie zależy. Jakby mu zależało to by Cię szanował i nie zmuszał na siłę do niczego! Trzymaj się dziewczyno i nie daj się!

Gość gość
uciekaj i to szybko !!!!

Gość gość
Dziekuje :*