Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

CzerwonaKokardka

Miałyście płaskiego mopa z Viledy z wyciskaczem?

Polecane posty

Gość gość
Ja mam, ale dla mnie mopy, z wyciskaczem czy bez to porażka w ogóle. Wg mnie to podłoga jest tak czy inaczej brudna po użyciu takiego czegoś.

Gość gość
ja mam od lat i go uwielbiam , wszystkie moje koleżanki sobie też kupiły i sa zachwycone:)

Gość gość
rewelacja, dodatkowo jak sie nie za dokladnie zamieci przed myciem to ten mop pieknnie pozgarnia smieci warto wydac na to kase

Gość gość
A nie lepiej kupić jakieś urządzenie parowe?

Gość gość
beznadzieja. zostawia jezioro na podłodze, schnięcie trwa godzinami, poza tym włosy sie ciagną za mopem, nie wycisniesz na tyle zeby mop nie zostawiał smug, szkoda kasy i nerwów. Juz lepszy jest mop za 13 zika w tesco z gąbki, sprawdza sie rewelacyjnie w porównaniu do tego szajsu.

Gość gość
ja tez zamierzam kupic jakis dobrze myjacy mop-poradzcie jaki kupic?

Myslalam nad parowym ale ja mam panele w domu w większości, a taki mop chyba się nie nadaje prawda? NiE wiem dlatego pytam. To jakiego jeszcze polecacie? Widze ze jedni polecają tego z viledy a inni nie..

Gość gość
Ja mam zwykly viledy i ten plaski. Ja wole ten zwykly,natomiast maz upodobal sobie ten plaski i lepiej zmywa ode mnie tym plaskim niz ja tym zwyklym. Chyba trzeba miec na niego sposob,ale jak zmywa nim gres polerowany bialy to nie ma ani jednej smugi potem. Mi sie to nie udaje.

Gość gość
Mam takiego, polecam , mam białe płytki w kuchni i sa idealne po umyciu oczywiscie trzeba tez uzywac dobrego płynu w odpowiedniej ilosci. mop extra polecam

Gość gość
Ja mam ten z wysiskaczem,tylko jak ktos ma za duzo sily to nie polecam.mam odkurzacz parowy,to jest dopiero super sprawa uzywam go do paneli,plytek i do drewnianej podlogi

Gość gość
masz smugi bo lejesz za dużo płynu ja myję samą wodą i jest super

Gość gość
Nie prawda. Moj maz myje z dosc duza iloscia plynu,czasami w trakcie dopsikuje. On dobrze wycika tego mopa,mocno dociska w czasie mycia i myje prawie do suchosci. Nie wiem jak to opisac.ja nie mam tyle sily. I zostawiam smugi. On nic.

ja mam ten mop - on jest przeznaczony do mycia podłóg drewnianych. Bardzo dobry. Czasem myję z płynem do drewna, a czasem woda z octem (podłogi mam lakierowane na mat, a w drugim miejscu olejowane). Do paneli czy kafelek się faktycznie nie nadaje, ale to jest napisane na opakowaniu chyba. Do kafli używam viledy supermocio (taki zółty - jakby pocięta szmatka).

Gość gość
Mam panele w mieszkaniu. Długo szukaliśmy czegoś odpowiedniego i niedrogiego. Mop odpadał, bo po prostu nie chcieliśmy "kałuż", żeby drewna nie zniszczyć/spulchnić niepotrzebnie. Dorwaliśmy "mopa" ze ścierką. Tzn. ten niby mop ma płaską głowę czyszczącą, na to zakłada się (na rzepy) specjalną ścierkę z takiego grubszego materiału. Na trzonku jest pojemnik na płyn do podłóg i w rączce jest po prostu przycisk do tego spryskiwacza. Spryskuję, od razu czyszczę i póki co nie narzekam, nie ma smug. Co jakiś czas ścierkę ściągam i przepieram w pralce. Można dokupić osobne ścierki. Nie wiem czy coś takiego jest w Polsce, pewnie tak :) Mieszkam w UK. Tutejszym mogę polecić - kupiliśmy w Asdzie.