Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marcin507

zdesperowany ojciec

Polecane posty

Gość marcin507

dzien dobry, oczekuje pomocy.. moj niepełnoletni syn chce się wyprowadzić z domu do swojej starszej o 20 lat dziewczyny.. nie wiem co mam zrobic, nie chce by chlopak zmarnowal sobie zycie z kobieta, która mogłaby być jego matka. bardzo prosze o pomoc, czas ucieka a ja nie wiem co tu zrobic

Gość gość
jest niepełnoletni , więc nie moze sie wyprowadzic z domu masz prawo go zamknac w domu i nie wypuszczac bo odpowiadasz za niego

Gość marcin507
niestety mieszkamy na parterze syn ciągle ucieka z domu

Gość gość
moze mu mamy brakuje? stad zainteresowanie starszymi kobietami.

Gość marcin507
bardzo mozliwe, mam inna kobiete.. zona odeszła do młodszego

Gość gość
nie jest pelnoletni wiec mu nie pozwol,a ta panna to osoba dorosla i jest na to paragraf ta "pania" zglos na policje ze uwiodla nieletniego idz do prokuratora do jakiejs poradni rodzinnej to nie jest normalne

Gość gość
Porozmawiaj z tą babcią .Niech sie zajmie swoimi wnukami :-D

Gość gość
a ile ma lat syn ?

Gość marcin507
syn ma 16 lat chyba nie mam wyjscia musza iśc do sądu, lecz boje sie utraty syna

Gość Gość007
Uważam że straszenie paragrafami i sądem byłoby nie namiejscu w takiej sytuacji. Tu chodzi o "miłość", a tym samym, zakazany owoc najbardziej smakuje. Nie wiem jakie masz stosunki z synem; czy możecie porozmawiać na wiele tematów ( w tym o seksie), czy Ty autorze tylko "grzmisz" i straszysz zakazami? Jako rodzice nie macie się czym pochwalić; Ty masz jakąś babkę, a żona odeszła do innego faceta. Jakie wnioski syn, i na jakim przykładzie Młody ma się uczyć? Może czuje brak stabilizacji w uczciach? Może jako rodzice zaniedbaliście o stan emocjonalny syna, więc syn poszukał owej stabilizacji i poczucia wartości w kobiecie o wiele starszej od niego? To go nie usprawiedliwia, ale mówimy tu o nastolatku, więc dla niego wiek "dziewczyny" nie ma w tej chwili znaczenia. Postaraj się porozmawiać z synem w rozsądny sposób. Porozmawiaj z jego matką i razem postarajcie się na kompromis jako rodzice, aby pomóc synowi. Nie wchodząc w osobiste sytuacje, wytłumacz synowi dlaczego rozeszliście się z żoną. Rozmowa, rozmowa i jeszcze raz rozmowa. Jeżeli Ty ani żona nie potraficie tego zrobić to powinniście pójść do szkolnego psychologa i porozmawiać o tej sprawie. Psycholog ma uprawnienia których być może, wam brakuje. Powodzenia