Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

6miesieczne sziecko

Polecane posty

Gość gość

witam mam pytanie do mam takich wlasnie maluchow... a mianowicie jakie warzywka podajecie/podawalyscie swoim malcom?ja do tej pory wprowadzilam marchewke,pietruszke,seler,ziemniak,dynia,kalafior,jablko,baban... co moge jeszcze zaserwowac malemu w tym wieku?

Gość gość gość
pewnie mnie zaraz zlinczują ale mój mały jak miał pół roku jadł ziemniaki ze sosem lub z masłem do tego brokuł kalafior marchewka buraczek czy co tam akurat miałam przygotowanego do tego mięsko gotowane cielęcina bądź drób, jadł też zupy rosół pomidorowa buraczkowa, próbował żurek który teraz mając 10 msc wręcz uwielbia kiełbaskę jakąś delikatną jajecznicę twarożki jogurty chrupki biszkopty owoce to jabłka banany brzoskwinie gruszki truskawki jagody maliny cytrusowych nie lubi zresztą mówią żeby wcześnie nie podawać, każde dziecko jest inne ja próbowałam wszystkiego mu po trochu podawać nic mu nigdy nie było teraz je to co my no chyba że jest coś co jest nie do niego to gotuję mu coś innego

Gość gość
zgadzam sie z mamusią moja corcia ma 8 miesięcy i to co jest w stanie "przemielic" to jej daje, zupki je takie jak mu prócz kapusniaku i grochowki oczywiście ale jaka swój wiek ****ardzo dużo różnych rzeczy. z pierwszym synkiem bałam sie wprowadzać "dorosłe" jedzenie tak szybko ale teraz.. jakaś odważniejsza jestem ;-)

Gość gość
Moja corka jak miala 6 miesiecy jadla marchew,pietruszke,seler,brokuł,kalafior,ziemniak,kalarepe,buraka,szpinakfasolke szparagowagroszek zielony,z owocow to jablka,banany,maliny,jagody,brzoskwinie,morele. Mozesz jeszcze podac cukinie,kabaczki,patisony,

Gość gość
mi sie wydaje ze mozna dawac wszystko ale z głowa....nic wzdymajacego dla tak małego dziecka....te wszystkie poradniki to gniot....w jednym pisza tak a w innym inaczej nie ma co sie sugerowac....na słoiczkach tez groszek pisze ze po 4 miesiacu...wiec samemu trzeba do tego dojsc....

Gość gość
Moja mala tez ma szesc miesiecy i wprowadzona marchew, ziemniaka, dynie, szpinak, seler, pietruszke, groszek zielony. Z owocow jablko, banany, brzoskwinie, morele i winogrona biale. Z miesa indyk - ale nie smakuje jej, kurczak i zajac:-) dzisiaj daje cielecinke:-)